MOPAN Suceava

Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a anunţat că Aeroportul Ştefan cel Mare din Salcea va avea toate cerinţele necesare pentru avioanele companiilor low-cost şi de linie care vor opera din Suceava. Consilierii judeţeni au votat vineri o hotărâre prin care a fost aprobată documetaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii în cadrul proiectului de modernizare a aerogării Aeroportului „Ştefan cel Mare”. Nechifor a arătat că investiţiile în modernizarea aerogări sunt necesare în vederea obţinerii recertificării ca aeroport deschis traficului internaţional şi pentru asigurarea confortului pasagerilor. Şeful administraţiei judeţene a arătat că investiţia presupune reamenajarea spaţiilor existente şi reorganizarea fluxurilor. „Pe lângă programul major de investiţii finanţat din bani europeni, pe lângă ceea ce am făcut anul trecut şi în 2012 din bani de la Consiliul judeţean, am reuşit să facem eforturile financiare şi logistice astfel încât în lunile octombrie – noiembrie ale acestui an să putem spune că am încheiat lucrările pe aeroport”, a declarat Nechifor.
El a amintit că CJ Suceava a decis recent achiziţionarea unor echipamente pentru Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea. Potrivit acestei decizii, aeroportul sucevean va fi dotat cu o autospecială pentru prevenirea şi stingerea incendiilor, în valoare de 2,5 milioane de lei, o autoscară pentru pasageri, de 400.000 de lei şi utilaje CARGO în valoare de 100.000 de lei. Banii pentru aceste achiziţii vor fi asiguraţi dintr-un credit de 14 milioane de lei pe care Consiliul Judeţean Suceava urmează să-l contracteze pentru investiţii de interes judeţean.

Pe lângă aceste investiţii, Cătălin Nechifor a mai spus că o companie privată va furniza şi carburant pentru avioanele care vor opera de pe aeroportul sucevean.
„Cred că prin efortul financiar pe care îl facem în prezent, prin banii pe care îi alocăm, vom reuşi să demonstrăm că Suceava va avea un aeroport cu toate cerinţele necesare, astfel încât să poată opera avioane de tip Boeing 737 şi Airbus A320, care sunt cele mai uzuale în acest moment în transportul pe relaţie scurt şi mediu curier”, a afirmat preşedintele CJ Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava