Concert pascal
MOPAN Suceava

Modernizarea Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava se apropie de final. Cele mai importante investiţii cuprinse în cadrul proiectului european sunt finalizate, cum ar fi pista de aterizare-decolare, sau aproape de finalizare, respectiv noul turn de control. Marius Grosu, şeful unităţii de implementare a proiectului de modernizare a aeroportului, a precizat că noua pistă de aterizare/decolare a fost finalizată în totalitate, urmând ca în perioada următoare să înceapă marcarea acesteia.
„La pistă am finalizat în totalitate lucrările de asfaltare, a început montarea balizajului. De asemenea, în scurt timp vor începe şi lucrările pentru marcarea pistei”, a explicat Marius Grosu, care a mai adăugat că firma care realizează lucrările de modernizare a finalizat şi asfaltarea căilor de rulare pentru avioane. Marius Grosu a precizat că în momentul de faţă se lucrează la betonarea platforma de îmbarcare/debarcare, acestea urmând să fie finalizate la mijlocul acestei luni.
„Constructorul a adus utilaje suplimentare pentru urgentarea lucrărilor de betonare a platformei, astfel încât acestea vor fi finalizate în scurt timp. În acelaşi timp au avansat şi lucrările la noul turn de control, constructorul fiind la faza de finisaje”, a spus Grosu.
El a adăugat că din punct de vedere financiar proiectul este realizat aproape de 90%. Pe de altă parte, Marius Grosu a amintit că aeroportul sucevean a primit de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română avizul pentru serviciile de handling (servicii de deservire a aeronavelor la sol). Grosu a mai spus că Aeroportul Ştefan cel Mare a solicitat Autorităţii Aeronautice Civile autorizarea, urmând ca inspectorii acestei instituţii să vină la Suceava pentru demararea procedurilor în acest sens. Şeful unităţii de implementare a mai spus că cadrul proiectului de modernizare au fost finalizate şi lucrările de pregătire a terenului pentru sistemul de navigaţie pentru avioane de tip ILS, acesta urmând că fie montat de către compania Romatsa.
Proiectul „Modernizare suprafaţă de mişcare şi balizaj, turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie tip ILS” este finanţat din fonduri europene, valoarea totală a acestuia fiind de 104,9 milioane de lei, fără TVA. Investiţia vizează mărirea pistei de decolare/aterizare la 2.460 de metri, modernizarea căilor de rulare în lungime de 120 de metri, modernizarea platformei de încărcare care va avea o lungime de 290 de metri, modernizarea sistemului de balizaj, construirea unui turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie aeriană de tip ILS.
După încheierea investiţiei pe aeroportul de la Salcea vor putea ateriza aeronave de transport călători şi cargo de tip Boeing 767.

Aeroportul Ştefan cel Mare Suceava va fi finalizat în scurt timp, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava