Lume lume hai la targ
MOPAN Suceava

Printre controalele privind respectarea regimului silvic efectuate de Garda Forestieră Suceava la începutul lunii iulie 2024, două s-au remarcat prin amploarea constatărilor, a anunțat șeful instituției, Mihai Gășpărel.

Astfel, s-a descoperit că un operator economic din Brodina deținea în depozit 81 mc de lemn de lucru de rășinoase în plus față de inventarul justificat cu documente de proveniență. Cantitatea respectivă a fost confiscată valoric, urmând ca administratorul firmei să achite o valoare de 22.400 lei. La această sumă se adaugă valoarea de 10.000 lei cu care a fost amendat pentru diferențele dintre stocul faptic și cel scriptic.

Trebuie menționat că la un control efectuat cu trei luni mai devreme la același operator economic s-au constatat aceleași abateri, fiind confiscat atunci un volum de 346 mc materiale lemnoase, cu o valoare de peste 72.900 lei. S-au aplicat atunci amenzi în valoare de 35.000 lei. ”Se pare că sancțiunile nu au fost suficiente pentru a corecta atitudinea administratorului respectiv, fiind necesare și alte acțiuni. Am operat datele controalelor în sistemul propriu de programare a controalelor pe baza analizei de risc. S-au demarat verificări pentru a identifica sursele materialului lemnos achiziționat fără proveniență și vom acorda o atenție sporită furnizorilor și beneficiarilor de lemn din zona Brodina”, a declarat Mihai Gășpărel.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava