Concert pascal
MOPAN Suceava

Comunicat de presă:

Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, Asociaţia ,,Bucovina Profundă”, Colegiul Farmaciştilor, filiala Suceava, Crucea Roşie, filiala Suceava, Primaria  Suceava – Direcţia de Asistenţă Socială, Asociaţia de Asistenţă Socială (ASSOC), filiala Suceava, Direcţia de Sănătate Publică Suceava, Palatul Copiilor Suceava, Intermedia TV şi Radio AS Suceava derulează în anul şcolar 2014-2015 proiectul “Alege sănătatea!”

Proiectul se desfăşoară conformitate cu Planul de Acţiune pentru implementarea Strategiei Judeţene Antidrog în perioada 2014-2016, în vederea îndeplinirii atribuţiilor ce revin instituţiilor partenere şi C.R.P.E.C.A. Suceava, în implementarea politicilor publice în domeniul drogurilor, privind realizarea activităţilor de reducere a cererii şi ofertei de droguri pe plan local/regional, dezvoltarea la nivel local de proiecte de informare, educare, conştientizare cu privire la consumul de tutun, alcool, droguri şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, adresate elevilor din învăţământul preuniversitar (Ob. A¹.1.5), dezvoltarea rolului proactiv al familiilor în viaţa copiilor în vederea formării sau întăririi abilităţilor pentru creşterea influenţei factorilor de protecţie (Ob. A². 2.1).

Proiectul vizează dezvoltarea parteneriatului pentru asigurarea congruenţei între activităţile de prevenire desfăşurate în mediul şcolar şi cele desfăşurate în mediul familial, în sensul eficientizării intervenţiilor în domeniul prevenirii consumului de substanţe şi favorizării implicării active a părinţilor în viaţa socială a copiilor prin crearea unei legături mai strânse între şcoală-familie-comunitate. Proiectul se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 14-19 ani de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”, precum şi părinţilor acestora.

Activitățile desfășurate în perioada octombrie 2014 – ianuarie 2015 s-au adresat părinților elevilor din liceele implicate în proiect prin intermediul unor sesiuni informative, la care au participat 328 de părinţi.

Activităţile viitoare vizează informarea şi conştientizarea unui număr de 1000 de elevi din unităţile de învăţământ selectate, cu privire la riscurile consumului de substanţe psihoactive, prin activităţi organizate şi derulate de către specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava şi ai partenerilor cu responsabilităţi pentru acest tip de activităţi în cadrul proiectului. De asemenea, în perioada următoare se vor desfăşura ateliere de lucru şi activităţi de petrecere a timpului liber ca alternative la consumul de droguri.

 

Şef birou

Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava

                                                                                                   subcomisar de poliţie SIDORIUC Simona

Agenţia Naţională Antidrog derulează la Suceava proiectul "Alege sanatatea!", 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava