MOPAN Suceava

Agenția Națională de Presă AGERPRES a lansat luni, 6 noiembrie, proiectul multimedia RAI, un nou pas în direcția îmbunătățirii continue a calității serviciilor de informare publică. Proiectul RAI constă în deschiderea activității Agenției spre tipuri de materiale jurnalistice noi pentru AGERPRES: ancheta sau investigația jurnalistică.

Fluxul dedicat departamentului nou-înființat, Redacția Anchete-Investigații, va fi pus la dispoziția tuturor cititorilor în mod gratuit. Astfel, AGERPRES îşi continuă misiunea de informare publică, dezvoltându-se permanent și oferind presei din România și din străinătate posibilitatea de a se conecta în permanenţă la ştiri şi materiale jurnalistice de calitate, respectând aceleași principii de bază ale jurnalismului ca și până acum: echidistanța și corectitudinea în abordarea subiectelor.

Investigațiile AGERPRES vor avea drept puncte de plecare subiecte de larg interes pentru opinia publică. Vom urmări fie subiecte naționale, fie locale, cu impact important asupra comunităților.

În acest sens, AGERPRES lansează colegilor din media invitația de a se alătura Agenției și proiectului RAI, printr-un program de voluntariat.

Decizia înființării Redacției Anchete-Investigații a fost luată de către Consiliul Director al AGERPRES, la propunerea directorului general, Alexandru Giboi.

Aceasta este un pas normal pentru evoluția agenției, un pas planificat strategic pentru acest moment de dezvoltare în care ne aflăm. Sper să ni se alăture în acest proiect deschis cât mai mulți colegi din presa națională și din cea locală. Este foarte important de subliniat faptul că, aderând la acest proiect, noii noștri colegi vor adera și la principiile deontologice ale jurnalismului pe care noi le împărtășim și care au contribuit la evoluția AGERPRES de până acum”, a declarat directorul general al Agenției Naționale de Presă.

Despre AGERPRES

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informații echilibrate, cu caracter imparțial, și de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii și instituțiile din țară, dar și cea mai importantă sursă de știri despre România, în exterior. Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, fluxul documentare, precum și servicii de imprimare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava