MOPAN Suceava

Agenția Națională de Presă AGERPRES urează La mulți ani tuturor românilor, cu ocazia Celebrării Centenarului Marii Uniri și a Zilei Naționale a României.

AGERPRES îşi continuă misiunea de informare publică, oferind presei din România și din străinătate, dar și publicului larg, posibilitatea de a se conecta în permanenţă la ştiri şi materiale jurnalistice de calitate, respectând principiile de bază ale jurnalismului.

Totodată, agenția marchează anul Centenarului prin promovarea proiectelor sale, ducând în țară și în lume expoziția de fotografie România: Evoluție, albumul cu același nume și documentarul video „Marea Unire – România, la 100 de ani”.

Atât expoziția, cât și filmul au fost apreciate până în prezent de sute de români, de acasă, din diaspora, dar și de străini de peste hotare.

Astăzi, 1 decembrie, filmul este difuzat la Craiova, în cadrul unui eveniment organizat de Primărie, la Cluj, la Cinema Florin Piersic, în cadrul evenimentelor organizate de către partenerul AGERPRES, Centenarul Filmului Românesc, în localitatea Dodești din județul Vaslui, dar și pe canalul JurnalTV din Republica Moldova.

Mâine, 2 decembrie, documentarul poate fi văzut la TVR1, începând cu ora 17:20 și, de asemenea, va fi proiectat în cadrul unui eveniment organizat de către Ambasada României în Elvetia și Centrul Cultural Român din Neuchatel (Elveția).

Expoziția fotografică AGERPRES a putut fi văzută ieri, 30 noiembrie, la recepția oferită de Ambasada României în Republica Moldova, dar și la cea organizată de către Ambasda României în Canada, iar astăzi poate fi admirată în cadrul evenimentelor de la Cluj.

Mai mult, toți cei care vor călători începând de astăzi pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, dar și pe Aeroportul Internațional din Sibiu, vor avea ocazia să privească fotografii din arhiva AGERPRES expuse special cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Tot acolo pot găsi și albumul România: Evoluție, dar și în toate aeronavele TAROM, unde se află o broșură realizată de AGERPRES și Compania Națională de Transporturi Aeriene Române, care conține o selecție de fotografii.

Agenția Națională de Presă își propune să continue proiectele de promovare a documentarului și a expoziției, precum și a albumului, și în perioada următoare, dorind astfel să ajungă la cât mai multe persoane ocazia de a ne evalua trecutul, de a aprecia prezentul și de a privi, cu speranță, către viitor.

Despre filmul „Marea Unire – România, la 100 de ani”

Documentarul „Marea Unire – România, la 100 de ani” este o invitaţie la o călătorie emoţionantă şi captivantă, trăită şi nu doar povestită de oameni pentru care România înseamnă şi o colecţie de momente istorice importante în naşterea acestui stat. Practic, AGERPRES a mers pe urmele celor care au înfăptuit Unirea: în Basarabia, Bucovina de Nord şi Transilvania, iar urmaşii celor care au pus umărul la reîntregirea ţării deschid culisele celui mai important moment istoric. Prin vocea celor care povestesc, descoperim că suntem o naţiune fără graniţe. România, la 100 de ani aduce cu sine o istorie care continuă să se scrie.

Documentarul „Marea Unire – România, la 100 de ani” este realizat de Mihuţ Năstăsache, Marilena Stănescu şi Sergiu Olteanu. Imaginea este semnată de Alfred Schupler, Sergiu Olteanu şi Andrei Cârlan. Reporteri au fost Marilena Stănescu, Mihuţ Năstăsache şi Camelia Moise. Grafica, sunetul şi montajul sunt semnate de Andrei Cârlan, asistent tehnic fiind Alexandru Vintilescu.

Trailerul documentarului poate fi accesat la: https://goo.gl/3V2Xfa.

Despre expoziția România: Evoluție

Expoziția de fotografie, numită România: Evoluție, cuprinde imagini ce fac parte din arhiva AGERPRES, care reflectă viața cultural-artistică, politică și sportivă a țării, dar și câteva fotografii din arhiva Associated Press. Expoziția cuprinde și cele mai bune fotografii realizate în ultimul timp de către fotoreporterii AGERPRES, care ilustrează evoluția României. Totodată, AGERPRES a realizat și un album cu același nume, o ediție specială pentru Centenarul Marii Uniri, care conține 100 de fotografii din România, grupate în trei capitole: Arhivă, Revoluție, Evoluție.

Parteneri: Associated Press; susținut de Centenarul Filmului Românesc, Institutul Cultural Român; văzut de Radio Guerrilla; parteneri media: Antena 3, Europa FM, Radio România, TVR.

Despre AGERPRES

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informații echilibrate, cu caracter imparțial, și de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii și instituțiile din țară, dar și cea mai importantă sursă de știri despre România, în exterior. Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, fluxurile de limbă engleză și maghiară, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, fluxul documentare, precum și servicii de imprimare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava