Conducerea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava solicită publicului beneficiar să utilizeze mijloacele de comunicare la distanță, dată fiind înăsprirea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, în urma intrării în vigoare a Ordonanței Militare nr.3 privind interzicerea deplasărilor de la domiciliu, cu câteva excepții.

În același timp, șefa AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi, a precizat că șomerii indemnizați își pot îndeplini telefonic obligația de prezentare la viza lunară, iar angajatorii pot transmite prin email documentele care dovedesc faptul că au înștiințat despre vacantarea posturilor și ocuparea acestora. În ceea ce privește angajatorii care beneficiază de subvenții, documentele lunare pentru încasarea sumelor cuvenite vor fi semnate electronic și trimise prin email. Dacă decid întreruperea contractelor de muncă prin șomaj tehnic, atunci durata de suspendare nu va fi inclusă în perioada de acordare a dreptului.

Pentru preluarea mai rapidă a dosarelor de șomaj prin disponibilizare individuală, Mirela Adomnicăi roagă angajatorii care intenționează să înceteze contractele de muncă, să contacteze AJOFM pentru a primi formularele tipizate, ce trebuie completate de salariați și atașate la dosar. Mirela Adomnicăi a arătat că începând de săptămâna viitoare vor fi deschise 3 noi linii telefonice, pentru eficientizarea comunicării cu publicul și pentru ca măsurile de protecție să fie implementate în cel mai scurt timp.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava