MOPAN Suceava

Terenul de fotbal din cadrul complexului Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava (la balon) a găzduit la finele săptămânii trecute un nou meci amical între echipele instituției de învățământ sucevene și cea a Universității ”Yurii Fedkovich” din Cernăuți. Aceste jocuri au ca scop întărirea relațiilor de prietenie între cele două universități de prestigiu din România și Ucraina.

Deși partida a avut caracter amical, jocul a fost deosebit de aprig disputat, cei 16 sportivi făcând toate eforturile pentru a înscrie. Au fost și dueluri tari pentru balon, dar totul s-a rezolvat cu o strângere de mână. La finalul a 60 de minute de efort intens, sucevenii s-au impus cu scorul de 3-1. Pentru gazde au marcat Ștefăniță Șușu, Mihai Găină și Marcel Măndrescu (Hans), ultima reușită fiind una demnă de știrile sportive, pentru oaspeți punctând Mihăilă Gavrâleac.

Disputa de sâmbătă 15 decembrie a fost cea de- a cincea dintre echipele Universităților ”Ștefan cel Mare” din Suceava și respectiv ”Yurii Fedkovich” din Cernăuți, sucevenii având avantaj cu patru victorii. ”Liantul” acestei întâlniri fotbalistice prietenești a fost prorectorul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, Ștefan Purici, cel care a mai și tradus, pe cât posibil și expresii din timpul jocului, dar și de după vinul fiert care a urmat meciului. Atmosfera de dinainte de partidă și de după a fost una demnă care poate fi dată ca exemplu pentru orice întrecere sportivă, între jucătorii celor două formații legându-se deja amiciții. Meciul dintre echipele celor două universități a fost condus de unul dintre cei mai buni arbitri suceveni, Sebastian Gheorghe.

Pentru echipa Universității ”Yurii Fedkovic” din Cernăuți au jucat: Marian Varanov, Rulsan Chinașciuc, Marian Tverdohlib, Serghii Dariiciuc, Serghii Lucaniuc, Ivan Costiac, Ștefan Brâc, Olexii Costâniuc, Bohdan Todorico, Olexandr Holubenco, Sergii Clâm, Mihăilă Gavrâleac, Viktor Meglei.

Formația Universității ”Ștefan cel Mare” a fost alcătuită din: Ovidiu Vranău, Bogdan Grosu, Ovidiu Ostafi, Marcel Mîndrescu, Tudor Colomeischi, Bogdan Popoveniuc, Ștefăniță Șușu, Lucian Palievici, Mihai Popescu, Mihai Găină. Mangerul și sufletul grupării sucevene, Romică Vancea.

Atmosfera ultimei dispute dintre echipele de fotbal ale universităților din Suceava și Cernăuți ne face să credem pe bună dreptate că tradiția întâlnirilor va continua.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava