Concert pascal
MOPAN Suceava

Purtătorul de cuvînt al Spitalului Județean Suceava, Dan Teodorovici, a anunțat primul caz de flurona la Suceava. Într-un scurt mesaj trimis în această dimineață la ora 9 și 23 de minute, medicul a spus că este vorba despre un copil în vîrstă de 5 luni, dar care are doar febră mare, însă nu și insuficiență respiratorie. Copilul este internat la Secția Boli Infecțioase. Conform site-ului medicover.ro, ”flurona este o coinfecție – virus gripal și SARS-CoV-2. Practic, pacientul are în același timp gripă și Covid. Termenul de flurona nu este nou, el a fost utilizat pentru prima dată la sfîrșitul anilor 2020, în Israel, pentru a descrie situația în care un pacient este diagnosticat cu Covid și gripă simultan”.

Tot domnul Teodorovici a anunțat că s-a înregistrat și al doilea caz de deces din cauza gripei A. Este vorba despre o pacientă în vîrstă de 83 de ani, cu afecțiuni pulmonare și cardiace preexistente, internată la Fălticeni la sfîrșitul anului trecut și transferată la Suceava pe 6 ianuarie, din cauza agravării stării generale de sănătate. Pe 12 ianuarie, la Spitalul Județean Suceava a murit de gripă un bărbat de 72 de ani, cu antecedente cardiovasculare.

Al doilea caz de deces din cauza gripei A înregistrat la Suceava și primul caz de de flurona la un copilaș de cinci luni, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava