MOPAN Suceava

De la debutul sezonului rece şi până în prezent, în judeţul Suceava au fost raportate 51 de cazuri de gripă diagnosticate clinic. Al treilea caz de gripă confirmat prin analize de laborator a fost înregistrat la o gravidă în vârstă de 27 de ani. Numărul de viroze este în creştere faţă de intervalul precedent, iar specialiștii recomandă vaccinarea antigripală. Toate spitalele din județ au resticționat accesul vizitatorilor, cu excepția celor din Rădăuți și Gura Humorului.
Potrivit DSP Suceava, în cel de-al treilea caz de gripă confirmat prin analize de laborator, boala a fost cauzată de virusul gripal de tip AH1, pacienta fiind în prezent externată. În celelalte două cazuri, unul a fost cu virus gripal de tip B, la o femeie în vârstă de 74 de ani, şi altul cu virus gripal de tip AH1 la o femeie în vârstă de 62 de ani. În perioada 29 ianuarie-4 februarie 2018, în judeţ au fost raportate 30 de cazuri de gripă diagnosticate clinic, din care 24 în zona Sucevei şi 6 cazuri în zona Rădăuţi. Şi numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut, în judeţ fiind raportate 2904 cazuri cu 77 de internări, grupele de vârstă cele mai afectate fiind 5-14 ani.
În perioada 29 ianuarie-4 februarie au mai fost raportate 803 cazuri de pneumopatii acute, cu 100 de internări, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire, 189, fiind la grupa de vârstă 15-49 de ani.
Având în vedere circulația virusului gripal, la nivel național, specialiștii recomandă continuarea vaccinării antigripale la nivelul cabinetelor medicilor de familie, în special pentru persoanele din categoriile la risc recomandate de Organizația Mondială a Sănătății (copii și adulți cu boli cronice – respiratorii, metabolice, renale, cardiovasculare, HIV/SIDA, gravide, persoane cu vârsta de peste 65 ani, copii și bătrâni instituționalizați).
Măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. Totodată, vaccinarea antigripală este ferm recomandată și populației generale, active, care nu se încadrează în nici una din categoriile de risc de a dezvolta complicații ale gripei.
DSP Suceava a informat toate spitalele din județ cu privire la măsurile de prevenție care se impun în condițiile creșterii numărului cazurilor de viroze și gripe. Toate spitalele din județ au resticționat accesul vizitatorilor, cu excepția Spitalului Municipal Rădăuți și a Spitalului Orășenesc Gura Humorului, care își vor adapta conduita în funcție de evoluția situației epidemiologice, informează DSP Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava