Concert pascal
MOPAN Suceava

Tissot este cunoscut la nivel mondial ca fiind unul din cei mai imporanţi susţinători ai sportului, dar legătura sa puternică cu rugby-ul datează oficial înca din 2013, prin prezenţa sa în cadrul RBS Turneul celor 6 naţiuni.

Albini Prassa şi-a început activitatea în România în 2004, ca distribuitor de ceasuri Swiss Made. În momentul de faţă, distribuitorul unic în România al mărcii Tissot reprezintă o componentă importantă în dezvoltarea rugby-ului românesc. Cu atât mai mult, cu cât în ultimii ani s-a lansat în România şi o ediţie limitată a ceasului Tissot Stejarii, marcând o primă colaborare de acest fel între un producător elveţian şi o federaţie sportivă de la noi – Federaţia Română de Rugby.

‘Rugby înseamnă a lupta împreună, însă rugby înseamnă și a ne bucura și a crea împreună, deseori si cu adversarul zilei. Prețuim acest timp petrecut pe și lângă teren, și suntem conștienți de valoarea sa. Așa că suntem onorați de a iniția Cupa Tissot care va fi pusă în joc la fiecare întâlnire între CSU Alba Iulia și CSS Rugby Club Gura Humorului.’ transmite Ion Schiau, fondator Albini Prassa.

Aşadar, începând din acest sezon competiţional, deocamdată doar în cadrul Diviziei Naţionale de Seniori – competiţie organizată de FRR – se va disputa Cupa Tissot la rugby. Cele două echipe transcarpatice care vor intra în cursă pentru a menţine Cupa Tissot după fiecare meci de rugby disputat sunt Rugby Club Gura Humorului şi CSU Alba Iulia. Principalul liant care uneşte cele două echipe este susţinerea pe care acestea o primesc din partea Albini Prassa. Un alt element comun regăsit în structura lor este şi faptul că atât R.C.G.H. cât şi CSU Alba Iulia sunt relativ tinere în cadrul DNS, Gura Humorului activând în acest campionat din 2018, iar Alba Iulia reînscriindu-se în DNS în acest an.

„Practic, această cupa înnoadă și mai bine legătura specială între Tissot și rugbyul românesc. Se revitalizează astfel, o tradiție, inaugurată în perioada interbelică, de generalul Marinescu, care începând din 1934 decerna o cupă, disputată de echipele vremii, purtându-i numele. Câștigătorii erau premiați cu celebrele ceasuri. Ne bucurăm foarte mult să fim parte din acest moment, alături de bunii noștri prieteni de la Humor. Pentru jucători va fi o motivație suplimentară de a oferi un spectacol sportiv total celor prezenți și, mai mult decât atât, de a lega mai puternic sentimente de prietenie între ei. Mulțumim Albini Prassa si lui Ion Schiau pentru dăruirea sa exemplară față de rugbyul nostru”. Declara Marius Rotar – istoric si coordonator al CSU Alba Iulia.

Lansarea acestui proiect îşi doreşte să promoveze spiritul de comunitate şi de prietenie între cele două echipe, cât şi ţelul comun al acestora de a contribui la dezvoltarea rugby-ului românesc pe termen lung.

”Adversari pe teren, dar prieteni în afara lui” nu se vrea a fi doar un slogan. Mânaţi şi uniţi de acelaşi spirit al valorilor care a consacrat sportul cu balonul oval, misiunea noastră comună transcede dincolo de scorul înscris pe tabela de marcaj, de statistici şi de poziţiile din clasament. Prietenia, fair-play-ul, spiritul de colegialitate şi recunoaşterea meritelor adversarului vor fi mereu înscrise pe soclul Cupei Tissot cu litere de aur, în orice vitrina ar poposi ea.

‘Rugby Club Gura Humorului va juca primul meci la Alba Iulia duminică, 23 Mai 2021, pe terenul celor din Alba Iulia. Chiar daca sună a cliseu, deplasarea pentru noi are o încărcătură emoţională. Suntem la prima confruntare în teren cu CSU Rugby Alba Iulia şi ne propunem cu această ocazie să setam scena pentru multe confruntări de acum încolo, dar şi să punem bazele unei prietenii frumoase între cele două echipe. ’ Spune Gabriela Popescu, preşedintele Rugby Club Gura Humorului.

În cadrul ultimei întalniri dintre cele două echipe, din retur, care se va desfăşura la toamnă, Albini Prassa işi propune să premieze cel mai bun jucător de la fiecare echipă (numit de echipa adversa).

Rugby-ul uneşte oameni, comunităţi; atât la nivel naţional, peste Carpaţi, dar şi de peste hotare. Cupa Tissot a sosit în România săptămâna aceasta tocmai din Marea Britanie, de la un fost sportiv de la Gura Humorului.

‘Rugby-ul a fost prima mea dragoste, rugby-ul mi-a oferit trăiri extraordinare ca jucător, m-a pregatit fizic şi mental pentru a reusi în viata şi m-a învăţat să trăiesc frumos. Acest sport m-a învăţat să fac diferenţa între bine şi rău şi cred că a venit momentul să dăruiesc ceva înapoi rugby-ului românesc, şi în special celui humorean. Mă bucur mult că pot contribui la această poveste frumoasă ce se scrie la Gura Humorului, oraşul meu natal’ declară Cezar Pascari, fostul sportiv care a trimis cupa din UK.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava