Concert pascal
MOPAN Suceava

Echipa Salvați Copiii România ia startul la Semi-maratonul București, pentru a strânge fondurile necesare dotării cu aparatură de ultimă generație a Secției Clinice de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, singura secție din țară care îngrijește cazurile de arsuri extensive la copii. Majoritatea cazurilor cu arsuri peste 20% din suprafața corpului provin din toate județele țării, doar 10-12% sunt din regiunea București – Ilfov.

Astfel, medicii au nevoie de:

  • Două electrocautere
  • Două lupe cu lumină
  • EKG
  • Scaune pentru blocul operator
  • Calculatoare, nevoia de digitalizare fiind majoră.

Anual, în secție sunt internați aproximativ 1.200 de pacienți, dintre care pacienți cu arsuri aproximativ 400 de cazuri, restul fiind cazuri de traumatisme, sechele postcombustionale și posttraumatice, malformații congenitale de părți moi și tumori.

În plus, sunt urmăriți în regim ambulator în jur de 5.000-6.000 de pacienți pe an, cu patologie de urgență (arsuri și traumatisme).

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” este una dintre unitățile medicale cu care Organizația Salvați Copiii are o colaborare îndelungată. Începând cu anul 2014, este parte din Programul Național de reducere a mortalității infantile în România, fiind susținute cu echipamente medicale, în valoare de peste 800.000 euro, secțiile: Terapie Intensivă pentru nou-născuți, ATI, ORL, Clinica de Ortopedie Pediatrică.

Au fost donate două ambulanțe, au fost reparate sistemul de energie permanent, indispensabil în sălile de operații și de ATI și echipamentele speciale care furnizează gaze medicale pentru alimentarea permanentă a mai multor secții din spital. Au fost donate, de asemenea: turn de artroscopie 4K, instalație de radiologie mobil  C-arm, monitor de nerv facial, 3 incubatoare, 2 ventilatoare, monitoare de funcții vitale, aparatură specifică  ORL etc.

Anterior, împreună cu alergătorii Salvați Copiii, am reușit să sprijinim cu echipamente secțiile de Terapie Intensivă Neonatală și ORL.

Cei care vor să sprijine echipa Salvați Copiii care aleargă la Semi-maratonul București și să contribuie, astfel, la asigurarea de condiții de tratament mai bune pentru copiii care ajung cu probleme grave la Secția Clinică de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri a Spitalului pentru Copii “Grigore Alexandrescu” pot alege să doneze pe pagina special creată: . https://rb.gy/ze796

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a atras atenția că eforturile pentru întărirea sistemului medical trebuie accelerate: ”Spitalele, mai ales secțiile de pediatrie, au nevoie în permanență de echipamente noi, de multe ori cele vechi sunt uzate sau apar tehnologii noi, care pot oferi medicului posibilitatea de a interveni mai rapid și mult mai precis. Solidaritatea este un capital major, atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere social, fiind un liant important de încredere”.

”Ne bucură tare mult colaborarea cu Organizația Salvați Copiii, si noi aici facem același lucru, salvăm copiii de 30 de ani. Această secție este unică în România și una dintre cele mai importante din UE, avem acreditări europene și mondiale. Noi tratăm copiii între 0 și 18 ani și avem cele mai bune rezultate și ne dorim în permanență îmbunătățirea actului medical  ”, a declarat Prof. Dr. Mircea Enescu, Medic primar Chirurgie plastic[ – microchirurgie reconstructivă, președinte și fondator al Societății Române pentru Arsuri Pediatrice și Membru al Consiliului Științific al Agenției Române de Transplant.

Prof. Dr. Mircea Enescu este cel care a întemeiat specialitatea de Chirurgie Plastică Pediatrică în România.

Echipa Salvați Copiii România are un susținător de suflet, actrița Dana Rogoz, care îi îndeamnă pe toți participanții să aibă mereu în vedere cauza solidarității pentru care iau startul: „Ce este cu adevărat relevant în astfel de evenimente este solidaritatea socială, faptul că ne adunăm împreună, pentru a fi în serviciul binelui public”.

Date de context

  • Spitalul „Grigore Alexandrescu” dispune de 10 secții clinice și numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoțitoare și 17 ambulatorii de specialitate. Anual sunt realizate peste 200.000 de consultații și sunt internați peste 30.000 de copii cu vârste între o zi și 18 ani, peste 60% din cazuri constituiind urgențe medico-chirurgicale. Media zilnică a pacienților care se prezintă la spital pentru diverse probleme este de 600 de copii, variind de la malformații congenitale până la traumatisme.
  • Salvați Copiii a dotat secțiile de Terapie Intensivă Nou-născuți, ORL și ATI ale Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” cu echipamente performante și două ambulanțe, în valoare totală de 540.000 euro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava