MOPAN Suceava

InfoCons te ajută să fii informat! Pe 8 octombrie, statele membre ale Uniunii Europene au aprobat propunerea Comisiei Europene de a interzice, începând cu anul acesta, utilizarea aditivului alimentar E171 – dioxid de titan.

Ce este E171

E171 este un aditiv alimentar din categoria coloranţilor naturali de origine minerală. Se prezintă sub forma unui praf alb. Utilizat în special ca şi colorant de suprafaţă şi pentru separarea straturilor în produse, este admis a se folosi conform reţetelor în toate categoriile de produse alimentare. Se utilizează şi în pasta de dinţi, ca agent de albire.

Propunerea Comisiei Europene este bazată pe avizul științific emis de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară prin care se aduce la cunoștința consumatorilor faptul că E171 NU mai poate fi considerat sigur atunci când este folosit ca aditiv alimentar, fiind luate în calcul preocupările referitoare la genotoxicitate.

Unde poate fi găsit aditivul alimentar E171?

Conform Comisiei Europene, E171 poate fi găsit în produsele tip:

InfoCons a adus în lumină acest subiect încă din 2019, atunci când Franța a înaintat propunerea de a interzice aditivul alimentar E171. Textul prezentei propuneri va intra în vigoare la începutul anului 2022, în cazul în care nu se vor aduce obiecții din partea Consiliului sau a Parlamentului European până la sfârșitul anului acesta.

Eliminarea aditivului alimentar E171 se va realiza într-o manieră treptată în primele 6 luni ale acestui an, ca mai apoi să se aplice o interdicție totală de folosire a acestuia în produsele alimenatare.

Cum te poate ajuta aplicația InfoCons să descoperi ce aditivi consumi?

Descarcă GRATUIT aplicația InfoCons și află care este numericul de aditivi, dar și care sunt denumirile acestora. Printr-o simplă scanare a codului de bare de pe produse, poți afla dacă în produsele pe care urma să le consumi este vreun aditiv interzis.

Aplicația InfoCons este disponibilă atât pentru sistemul de operare IOS, cât și pentru ANDROID, iar descărcarea se poate realiza de AICI.

„Să nu uitam că orice produs sau substanță într-o anumită cantitate este aliment, în altă cantitate este medicament, dar în altă cantitate poate fi otravă. Așa că, haideți să fim mai responsabili cu ceea ce cumpărăm ca să mâncăm și să fim de două ori mai responsabili când cumpăram pentru copiii, părinții sau bunicii noștri”, a declarat Sorin Mierlea– Președinte InfoCons.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava