Concert pascal
MOPAN Suceava

Ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu, a anunţat că nu va introduce pe agenda discuţiilor cu FMI subiectul reducerii TVA la carne şi la preparatele din carne. Această declatraţie ne face să credem că reprezentanţii ministerului nu au toate datele necesare pentru a înţelege punerea în aplicare, de urgenţă, a acestei măsuri. Și mai mult, prin amânarea discuţiilor legate de reducerea TVA la carne şi la preparatele din carne statul se face vinovat de adâncirea evaziunii fiscale şi de condamnarea la faliment a producătorilor şi procesatorilor români.

„Cerem statului să trateze cu mai multă seriozitate reducerea TVA la carne şi la preparatele din carne și să discute punerea în aplicare a acestei măsuri, cu FMI. Le cerem reprezentanților Ministerului de Finanțe organizarea imediată a unor grupuri de lucru mixte, formate din reprezentanţi ai ministerului şi ai asociaţiilor profesionale, în care să se dezbată acest subiect. Amânarea discuţiilor despre reducerea TVA la carne şi la preparatele din carne face statul vinovat de adâncirea evaziunii fiscale.” declară preşedintele PRO AGRO, Alex Jurconi.

Orice zi care trece nu face decât să adâncească încrengătura evaziunii fiscale şi să ducă, tot mai aproape de faliment, producătorii şi procesatorii de bună credinţă. Ce nu vede statul este că producătorii şi procesatorii noştri  nu se luptă doar cu un TVA mult prea mare pentru posibilităţile lor. Aceștia sunt suplimentar presaţi de concurenţa cu producătorii de carne din Ungaria, unde TVA s-a redus la 5%. Evaziunea fiscală, competiţia neloială şi concurenţa producătorilor şi procesatorilor din Ungaria fac din reducerea TVA la carne şi la preparatele din carne o prioritate naţională.

***

Reducerea TVA la carne și preparatele din carne este o prioritate pentru industria cărnii din România. De aceea, campania “TAIE TVA” este susținută de Federația Națională PRO AGRO împreună cu membrii săi – asociații profesionale reprezentative din domeniul productiei si procesarii carnii – Asociația Română a Cărnii (ARC), Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) și Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR) în parteneriat cu Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR).

Platforma on-line de comunicare a campaniei este www.taietva.ro. Prin intermediul acesteia românii se pot implica direct în procesul de tăiere a TVA la carne şi preparatele din carne. Au la dispoziţie o petiţie on-line pe care o pot semna, pot distribui bannerele campaniei şi pot trimite câte un mail politicienilor pe care i-au ales. În plus pot urmării demersurile făcute pentru scăderea TVA.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava