Concert pascal
MOPAN Suceava

Alexandru Arșinel s-a stins din viață după o lungă suferință, la vârsta de 83 de ani, iar în urma sa au rămas momente antologice pentru comedia românească. Viața actorului a avut parte de suișuri și coborâșuri, iar mediul anevoios din care a provenit l-a ajutat să-și clădească un caracter puternic. Click! prezintă câteva detalii mai puțin cunoscute din viața maestrului.

Alexandru Arșinel a crescut într-un mediu dur și a suferit consecințele războiului

Alexandru Arșinel s-a născut pe 4 iunie 1939, Dolhasca, județul Suceava în perioada celui De-al Doilea Război Mondial, iar copilăria a petrecut-o într-o atmosferă de permanentă teamă din cauza bombardamentelor, înfruntând sărăcia și foametea.

Alexandru Arșinel a avut parte de o educație destul de dură din partea tatălui său, care ,lucra la CFR și și-ar fi dorit ca fiul său învețe o meserie «adevărată». Atunci când Alexandru Arșinel nu a intrat la facultatea pe care și-ar fi dorit-o tatăl, viitorul actor a fost tratat la vremea aceea cu ostilitate de către părintele său, care a perceput întreaga situație ca pe un eșec.

Alexandru Arșinel a locuit în condiții mizere în primul an de facultate

Destinul lui Arșinel avea să fie actoria și, îndrumat de mama sa și cu ajutorul unui prieten de familie, a plecat la București ca să dea examen la Facultatea de Teatru, unde a intrat printre primii. Viața de student avea să fie mai dificilă decât a colegilor săi. În primul an de facultate a locuit într-o cămară de alimente. Odată ce și-a făcut buletin de București, acesta a primit o casă modestă, cu baie comună, unde a locuit alături de soție și tot acolo s-a născut și primul lor copil.

Citește articolul complet pe: https://click.ro/vedete/vedete-romanesti/alexandru-arsinel-5-detalii-mai-putin-cunoscute-2209067.html

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava