Concert pascal
MOPAN Suceava

Fostul preşedinte al liberalilor suceveni, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat joi că nu pleacă din PNL, dar şi că vrea să candideze în continuare pentru funcţia de primar al municipiului Suceava. Alexandru Băişanu a făcut primele declaraţii după demiterea lui din funcţia de preşedinte al fostului PNL Suceava, în data de 9 septembrie a.c, el pierzând şi funcţia de co-preşedinte al noului PNL Suceava, rezultat în urma fuziunii cu PDL.

„Este absolut normal ca după toate evenimentele care s-au întâmplat să am un punct de vedere, care este un răspuns nu la aceste evenimente, ci la modul în care s-au manifestat foarte mulţi dintre colegii mei din PNL, partidul Brătienilor, care într-un număr foarte mare m-au sunat, indignaţi de demiterea mea din funcţie. Şi vreau să le mulţumesc tuturor pentru sprijinu şi solidaritatea lor”, a spus Băişanu. El a subliniat că este în continuare membru al PNL, precizând că aceasta este „o datorie morală pe care o are fiecare şef de partid”. Alexandru Băişanu a spus că nu vrea să intre în dispute cu nimeni şi nici nu o să se plângă de ceea ce s-a întâmplat, în primul rând pentru a nu face rău PNL, „un partid care merită respectul tuturor celor care i-au trecut pragul şi care a făcut România mare”.

Băişanu a spus totuşi că deşi astăzi este nemulţumit şi are anumite semne de întrebare cu privire la evenimentele întâmplate, şi-a exprimat convingerea că în cele din urmă democraţia va triumfa, şi că principiile PNL nu vor putea fi călcate în picioare.

El spus că face un apel sincer la unitate către toţi membrii PNL şi la nevoia de a continua competiţia în interiorul partidului pentru desemnarea candidaţilor pentru funcţiile de primar, consilieri locali şi judeţeni şi pentru şefia Consiliului Judeţean.

„Foarte mulţi m-au întrebat unde plec pentru că atunci vor veni împreună cu mine. Şi vreau să spun clar: nu plec nicăieri. Toate zvonurile vor rămâne doar la acest stadiu. Şi nici nu am avut negocieri pentru a pleca în altă parte. Rămân în PNL datorită consecvenţei şi nevoii ca orice grup să rămână unit în faţa pericolului”, a declarat Băişanu.
Deputatul PNL a subliniat faptul că îşi păstrează dorinţa de a candida pentru funcţia de primar al municipiului Suceava în interiorul PNL, adăugând că aşteaptă cu nerăbdare sondajul în urma căruia liberalii îşi vor desemna candidatul. „Mi se pare cinstit ca cel care va câştiga în sondaj să candideze, dar sondajul să fie corect. Singurul lucru care nu a fost tocmai la locul său, în toate aceste evenimente, a fost acela că am fost demis tocmai înainte de realizarea acestui sondaj. Era bine să se mai aştepte”, a spus Băişanu, el precizând că o candidatură a sa pentru Primăria Suceava este o datorie morale faţă de toţi cei care acum patru ani i-au dat votul când a mai candidat pentru aceeaşi funcţie. Alexandru Băişanu a ţinut să ureze succes noii conduceri a PNL şi a afirmat că şi el face parte în continuare din această echipă.
Pe de altă parte, deputatul PNL a făcut referire şi la proiectul „Suceava – capitală culturală europeană”, „pentru care am primit destule lovituri”, despre care a spus că a intrat pe un făgaş normal. „Chiar dacă am fost desfiinţat pe toate mediile, societatea civilă a reuşit să se impună. ŞI consider că doamna Carmen Steiciuc e un lider important a oamenilor de cultură şi am convingerea că poate duce la bun sfârşit acest proiect, cel puţin din punct de vedere al scrierii lui”, a afirmat Băişanu

Alexandru Băişanu anunţă că nu va pleca din PNL, dar şi că intenţionează să candideze pentru Primăria Suceava, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava