MOPAN Suceava

Deputatul sucevean, Alexandru Băișanu, îi va face plângere penală președintelui ALDE Călin Popescu Tăriceanu, după ce conducerea acestui partid a anunțat astăzi că a fost radiat din rândul membrilor ALDE. Alexandru Băișanu a declarat că liderul ALDE l-a dezamăgit. Trebuie spus că ALDE a transmis că Biroul Politic Executiv al ALDE, întrunit astăzi, 13 septembrie, a luat act de pierderea calităţii de membru ALDE pentru Teodor Meleşcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu, în baza prevederilor art. 14, alin 2, lit. c din Statutul ALDE care prevede : „Calitatea de membru ALDE se pierde prin aderarea la sau susţinerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu excepţia partidului sau partidelor cu care ALDE se află în alianţă politică sau electorală”. „Biroul Politic Executiv al ALDE a constatat că domnul Teodor Meleşcanu, doamna Graţiela Leocadia Gavrilescu, precum şi domnii Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu au acceptat să participe la discuţii de negociere cu PSD în vederea ocupării de funcţii la nivelul Senatului României, respectiv Guvernului României, discuţii în urma cărora au acceptat funcţiile propuse”, se arată într-un comunicat ALDE, potrivit aceleiaşi surse, cei patru ar fi încălcat Hotărârea Delegaţiei Permanente Naţionale ALDE din data de 26 august 2019, votată cu o majoritate covârşitoare de 83 de voturi pentru şi 2 abţineri, şi Hotărârea Biroului Politic Central din data de 3 septembrie 2019. „Ca urmare, secretariatul general ALDE va proceda la radierea din baza de date centrală a ALDE a doamnei Graţiela Leocadia Gavrilescu şi a domnilor Teodor Meleşcanu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu”, se spune în comunicat.

Ca reacție la anunțul făcut de conducerea ALDE, Alexandru Băișanu a declarat că este dezamăgit de Călin Popescu Tăriceanu, dar și că va formula plângere penală împotriva acestuia și că va contesta în instanță această hotărâre. Alexandru Băișanu a spus că nu i se pare normal ca o „întâlnire la o bere” convocată de Călin Popescu Tăriceanu să se transforme într-o ședință politică în care să fie luare decizii cu privire la aceste excluderi din partid. Mai mult, el a spus că pentru un parlamentar, decizia de excludere se ia prin vor în cadrul Delegației Permanente a ALDE.

Mai mult, deputatul sucevean consideră că în momentul de faţă Călin Popescu Tăriceanu nu îşi mai aparţine şi nu mai este capabil să ia decizii pentru el, acestea fiind luate de alţii. Alexandru Băişanu a arătat că inclusiv decizia lui Tăriceanu de a scoate ALDE de la guvernare nu i-a aparţinut acestuia. „Omul a trădat fiind obligat să trădeze pentru că a fost pus la pământ”, a spus Alexandru Băişanu. El a mai declarat că liderul ALDE a fost şantajat atât timp cât a fost al doilea om în stat, ca preşedinte de Senat, şi acelaşi lucru se întâmplă în continuare.

Alexandru Băișanu îi face plângere penală lui Călin Popescu Tăriceanu după ce a fost radiat din ALDE, 8.7 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.7/10 (3 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava