Lume lume hai la targ
MOPAN Suceava

Președintele organizației județene ALDE Suceava, deputatul Ștefan Alexandru Băișanu, consideră că municipiul Suceava trebuie să se extindă cu cele 156 de hectare de pădure din zonele Șipote și Zamca și susține promovarea unui act normativ prin care să se realizeze acest transfer de proprietate, de la Romsilva la Municipiul Suceava.

Deputatul ALDE Suceava, Ștefan Alexandru Băișanu, a reamintit că încă în urmă cu patru ani a început demersurile în vederea transferării pădurii Șipote la municipiul Suceava prin acțiunile făcute împreună cu fostul secretar de stat la Ministerul Apelor și Pădurilor, Gelu Puiu, dar și cu sprijinul mai multor parlamentari care au condus la introducerea în Codul Silvic a noțiunii de pădure-parc.

”Noțiunea de pădure-parc a fost introdusă având în vedere și situația specifică a municipiului Suceava care are pe teritoriul său o pădure, cea din zona Șipote, pe care nu poate să o administreze”, a menționat deputatul ALDE Suceava.

Parlamentarul sucevean a mai declarat că pe lângă Primăria și Consiliul Local Suceava, și Prefectura Suceava trebuie să se implice în acest demers și să facă demersurile necesare pentru ca Guvernul să inițieze un act normativ prin care terenurile forestiere aflate pe teritoriul municipiului Suceava să intre în proprietatatea municipiului reședință de județ.

”Este firesc ca Suceava să-și extindă teritoriul, mai ales că aceste zone care acum sunt în paragină trebuie îngrijite, amenajate și folosite în interesul locuitorilor municipiului”, a mai declarat deputatul Ștefan Alexandru Băișanu.

Președintele organizației județene ALDE Suceava a precizat că împreună cu senatorul ALDE Suceava Ilie Niță va semna și promova un act normativ prin care municipiul Suceava să intre în posesia celor 156 de hectare de pădure.

”Este un deziderat de patru ani care are acum șansa să se îndeplinească, cu atât mai mult cu cât aceste terenuri sunt în mijlocul municipiului”, a conchis președintele organizației județene ALDE Suceava, deputatul Ștefan Alexandru Băișanu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava