Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Alexandru Băişau, a anunţat sâmbătă într-o conferinţă de presă, că îşi va da demisia din partid în situaţia în care contestaţiile sale cu privire la mai multe probleme pe care le-a sesizat în fuziunea PDL şi PNL la nivelul judeţului nu îi vor fi acceptate de conducerea centrală a partidului. Alexandru Băişanu a făcut referire la numărul de liberali în noul Comitet Executiv Judeţean al noului PNL Suceava, precizând că foştii liberali trebuiau să aibă 13 membri, şi nu 12, în acest for de conducere, dar şi la faptul că înfiinţarea Comitetului Local Executiv al Organizaţiei Municipale Suceava a noului PNL s-a făcut fără respectarea prevederilor statutare şi a deciziilor Consiliului Naţional al PNL. Pe de altă parte, trebuie spus că Alexandru Băişanu l-a acuzat şi pe secretarul general al PNL, Marian Petrache de faptul că s-a aflat în eroare atunci când sunat fiind în timpul şedinţei de constituire a Comitetului Judeţean Executiv al noului PNL a spus că foştii liberali au 12 reprezentanţi şi nu 13.
Băişanu a lăsat să se înţeleagă faptul că în cele două probleme sesizate cei din PDL au încercat să-l dreseze. „Aţi fost şi am fost la circ, şi am văzut dresură de lei, de elefanţi, de tigri sau de căţeluşi, dar nu am văzut niciodată dresură de lup. Lupul nu l-am văzut niciodată dresat. Şi le transmit colegilor care vor să mă dreseze că nu ţine. Băişanu nu poate fi dresat atât timp cât are statutul PNL”, a declarat deputatul liberal.
El a precizat că va face contestaţii la forurile naţionale ale PNL în legătură cu cele două probleme, iar în situaţia în care nu i se va face dreptate îşi va căuta dreptatea în instanţă. Alexandru Băişanu a mai anunţat că în situaţia în care va pierde şi în instanţă, atunci îşi va da demisia din PNL, îşi va cere scuze în faţa tuturor colegilor liberali. Băişanu a spus că dacă va câştiga în instanţă va face „ce n-a văzut Londra”. „Cineva trebuie să plătească. M-am săturat să ne jucăm de-a politica pe lângă statut. Voi scoate multe. Voi scoate şi acel CD cu furăciunea de la locale, pentru că cineva trebuie să vorbească”, a atras atenţia Alexandru Băişanu.
Practic, prin ameninţările cu privire la demisia din PNL, Alexandru Băişanu încearcă să găsească o cale mai uşoară de a părăsi acest partid, în condiţiile în care influenţa sa în rândul noului PNL Suceava este din ce în ce mai mică. De altfel, în ultima perioadă de timp, în mediul politic au existat o serie de zvonuri potrivit cărora Alexandru Băişanu ar putea să încerce preluarea Partidul Conservator Suceava, pentru a putea candida pentru funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ. Asta în condiţiile în care în noul PNL Suceava, postura de candidat pentru funcţia de primar al Sucevei pare să îi aparţină din ce în ce mai mult co-preşedintelui Organizaţiei Municipale, deputatul Ioan Balan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava