Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul ALDE de Suceava, Ștefan Alexandru Băișanu, a atras atenția asupra faptului că zilnic, consumatorii din România sunt expuși la alimente care îi îmbolnăvesc încet, dar sigur, motiv pentru care a inițiat un proiect de lege pentru reglementarea comercializării produselor alimentare care conțin o proporție mai mică de 95% de origine animală.

Alexandru Băișanu a spus că inițiativa legislativă face referire la denumirile asociate produselor de origine animală ce nu pot fi utilizate pentru comercializarea produselor alimentare care conțin o proporție mai mică de 95% de origine animală. Băișanu a precizat că printr-o practică de marketing neconformă realității mezelurile vegetariene sunt impuse consumatorului dar și că produsele alimentare care conțin o proporție mai mică de 95% de origine animală nu pot fi utilizate pentru comercializare. „Această inițiativă legislativă își propune să interzică anumite practici de marketing înșelătoare pentru consumatori, care asociază termeni pentru produsele de friptură, muschiuleț file, șuncă, bacon, cârnați, pate de ficat, produse lactate, mezeluri (salam, parizer) etc. care sunt nu numai, sau deloc, compuși din carne. Propunerea legislativă se referă la denumirile referitoare la produsele de origine animală, în special lapte, smântână sau brânză. Suntem expuși zilnic la alimente care ne îmbolnăvesc încet, dar sigur. Părinții cumpără produse alimentare pentru sandwichurile copiilor, diabeticii le iau pentru că sunt “slabe”, deci de “regim”, fără să știe că mai mult rău își fac, iar noi, toți, le mâncăm pentru că sunt “bune”. Ele nu sunt altceva decât bombe cu ceas. Practic, din rețeta originală care conținea carne de bună calitate și condiment natural, s-a ajuns la cu totul altceva”, a declarat Alexandru Băișanu.

Deputatul ALDE de Suceava a mai adăugat că trebuie știut faptul că mai mult de 90% din mezelurile de pe piață conțin ca materie de bază, contrar realității, puțină carne, multă proteină vegetală din soia și gelatină din șorici. Alexandru Băișanu a mai precizat că masa astfel obținută a produsului se mai injectează cu apă și săruri pentru a-i crește volumul și greutatea. „Multe produse alimentare pe bază de carne vândute în România nu sunt etichetate corespunzător sau nu conțin ingredientele corecte. Pentru a lua decizia corectă de cumpărare a produselor din carne, consumatorii nu au altă opțiune decât aceea de a se baza pe etichetele acestora, aceștia așteptându-se ca eticheta să reflecte cu exactitate conținutul și calitatea produsului”, a mai spus deputatul sucevean.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava