Concert pascal
MOPAN Suceava

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, le-a transmis sucevenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin surse oficiale, să apeleze cu încredere la recomandările și opiniile specialiștilor cu privire la noul coronavirus. „Realitatea ne arată că indiferent de opinia personală față de acest virus, acesta se răspândește printre noi cu o viteză amețitoare, cu un puternic impact nedorit la nivel social și economic. Cifrele au început să crească și în județul Suceava, mult mai repede decât ne-am fi așteptat, astăzi înregistrând un număr de 1488 cazuri active la nivelul județului”, a spus Alexandru Moldovan. El a adăugat că măsurile sanitare de prevenție excepționale care au fost luate la nivelul unor localități din județul Suceava, încă din debutul lunii septembrie, au făcut ca astăzi să fie o rată de incidență a răspândirii acestui virus stabilă, „care ne permite, în situația respectării masurilor de către noi toți, să privim cu încredere în viitor”.

„Vă mulțumesc și felicit pe aceia dintre dumneavoastră. care respectați cu strictețe măsurile sanitare și aveți grijă de sănătatea voastră și a familiei, precum și a celor din jur. Din păcate, însă, când este vorba de o boală infecțioasă nouă, cu răspândire comunitară accelerată, nu este suficient ca doar unii dintre noi să respecte recomandările și măsurile sanitare”, a declarat prefectul de Suceava, el adăugând că „în ultima perioadă, constatăm că sunt o serie de persoane, agenți economici, instituții, care nu respectă regulile și care, în mod intenționat, și-au asumat să le încalce. Sunt persoane care nu poartă masca de protecție, sunt persoane care organizează evenimente private în această perioadă delicată, în mod ilegal, sunt persoane care participă la aceste evenimente, unele dintre ele lucrând chiar în instituții publice”.

El a mai spus că instituțiile cu atribuții în verificarea respectării măsurilor sanitare în vigoare sunt în teren permanent pentru identificarea persoanelor și a operatorilor economici care nu respectă regulile, cu scopul de a-i atenționa și, bineînțeles, de a-i sancționa, după caz. „Este trist că identificăm permanent astfel de situații de încălcare a legii și, implicit, de punere în pericol a sănătății noastre, a tuturor. În acest context, odată cu creșterea numărului de noi infectări în județul nostru, va crește și numărul localităților care vor depăși rata de incidență de 1.5 și de 3 la mia de locuitori, și pentru care, conform legii, vor fi impuse noi restricții, cu impact asupra activității economice și sociale a comunităților respective. În această perioadă am insistat permanent că nu ne dorim măsuri restrictive care au impact asupra economiei județului, asupra situației cetățenilor sau firmelor care își desfășoară activitatea în județul nostru. Respectarea măsurilor aflate în vigoare în acest moment, instituite prin acte normative și hotărâri ale C.J.S.U. Suceava, purtarea măștii de protecție în spațiile deschise, sunt chestiuni care ar permite desfășurarea în continuare a tuturor activităților noastre, ar permite funcționarea școlilor, a firmelor, a transportului public, a unor activități cotidiene. Este atât de simplu, stă în puterea noastră”, a transmis Alexandru Moldovan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava