MOPAN Suceava

Alexandru Petrescu, ministrul comunicațiilor și societății informaționale, a avut joi, 28 martie 2019, la sediul ministerului, o întrevedere cu ambasadorul Japoniei în România, E.S. Hitoshi Noda.

În contextul în care Japonia este un lider mondial în domeniul tehnologiei și inițiatorul conceptului de „Societatea 5.0”, părțile au discutat despre soluții punctuale privind crearea unei societăți moderne care să răspundă provocărilor prin incorporarea tehnologiilor inovative precum, internetul lucrurilor, robotica, inteligența artificială, big data, în ramurile economice, industriale și în viața cetățenilor.

„În plan internațional, transformarea digitală înregistrează un ritm accelerat de creștere la toate nivelurile, iar prin dezvoltarea orașelor inteligente, a ecosistemelor globale de inovație și rețelelor inteligente, se conturează arhitectura unei societăți a viitorului ce va fi centrată pe confortul și siguranța cetățeanului. În acest sens, am agreat cu ambasadorul Japoniei în România, ES Hitoshi Noda, încheierea unui acord de cooperare cu ministerul omolog privind schimbul de experiență și de bune practici în vederea dezvoltării conceptului Societății 5.0, infrastructurilor de comunicații pentru tehnologii viitoare și securității cibernetice”, a declarat Alexandru Petrescu, ministrul comunicațiilor și societății informaționale.

Ambasadorul Japoniei a salutat eforturile susținute ale Președinției României la Consiliul Uniunii Europene pe palierul digital și a apreciat evenimentele pe care Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale le organizează în marja celor șase luni ale Președinției Rotative ca fiind deosebit de importante pentru dezvoltarea ecosistemului digital.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava