Concert pascal
MOPAN Suceava

Miercuri, 3 noiembrie  2021, ora 18:00, Alianța Franceză din Suceava continuă seria activităţilor derulate în cadrul proiectului  “Les après-midi francophones – la Francophonie dans la communauté”, cu întâlnirea online « La mimo-gestuelle et la fréquentabilité au cœur des interactions communicatives à Suceava : circuler dans un espace francophone multilingue » (Elemente mimo-gestuale și de frecventabilitate în interacțiunile din orașul Suceava : ce înseamnă să circuli într-un spațiu francofon multilingv ?)

Invitatul acestei întâlniri este, pentru a doua oară, Amos KAMSU SOUOPTETCHA, profesor la Universitatea din Maroua, Camerun, bursier post-doctoral « Eugen Ionescu » la Universitatea « Ștefan cel Mare » din Suceava în anul universitar 2021-2022. Acesta va vorbi despre experiența sa de comunicare într-un oraș în care interacțiunile cu  străinii au loc atât în engleză, cât și în franceză, italiană, germană, etc.

Există subiecte și gesturi tabu atunci când vorbim cu un invitat francofon din Camerun ? Ce am putea spune și face, ca interlocutori, pentru a fi corect înțeleși de un străin ? Iată doar câteva întrebări la care invitatul nostru va încerca să răspundă în cadrul acestei prezentări. Participanții la activitate vor avea astfel ocazia să descopere modalități specifice de comunicare pentru spațiul african precum și elemente pe care o persoană care interacționează cu un străin ar trebui să le aibă în vedere pentru o comunicare eficientă și pentru a limita neînțelegerile sau erorile de comunicare.

În fiecare miercuri, activitățile tematice ale Alianței Franceze pot fi urmărite pe adresa de facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151 și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro. Activitățile se adresează tuturor categoriilor de public și sunt gratuite.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava