Concert pascal
MOPAN Suceava

Miercuri, 15 februarie 2023, ora 17.00, în cadrul proiectului „Les après-midi francophones à Suceava”, Alianța Franceză din Suceava, în colaborare cu Liceul Tehnologic „Vasile Gherasim” Marginea, organizează activitatea “L’approche ludique-interculturelle en classe de FLE”/ „Să învăţăm limba franceză cu ajutorul activităţilor ludice şi interculturale” coordonată de doamna profesoară Mihaela-Petronela Scutariu.

Jocul et călătoria sunt două dintre cele mai eficiente și agreabile modalități de a învăța, cu finalități lingvistice, cognitive și interculturale. Jocul are capacitatea de a provoca elevii la o călătorie imaginară spre oameni noi, mentalități și tradiții surprinzătoare, dar la fel de valoroase, din care se vor întoarce cu o nouă viziune asupra lumii și mai ales asupra sinelui. De asemenea jocul favorizează interacțiunea firească și implicarea elevilor proveniți din medii/culturi diferite.

Activitățile propuse elevilor de gimnaziu în cadrul acestei activităţi au rolul de a valorifica potențialul lor intelectual, artistic și creativ și de a le demonstra necesitatea cunoașterii limbii franceze în diferite contexte culturale. Ziua Națională a Lecturii va fi un bun prilej pentru aceştia de a descoperi universul francofon al cărţii: benzi desenate cu fabulele lui LaFontaine, poezia lui Jacques Prévert „Pour toi mon amour”/„Pentru tine, dragostea mea” și o carte pentru copii „Le bocal de bonbons de Chuchu Manthu”/„Borcanul cu bomboane al lui Chuchu Manthu” de Adithi Rao, tradusă din limba franceză și reilustrată de elevii clasei a VIII-a în cadrul proiectului „Cărți cu sclipici”.

Elevii vor citi, se vor juca şi vor călători cu ajutorul imaginaţiei pentru a descoperi autori francofoni consacraţi şi elemente specifice culturii franceze şi francofone.

Mai multe informaţii şi materiale video despre această activitate sunt disponibile pe adresa de facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151 și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro. Activitățile se adresează tuturor categoriilor de public și sunt gratuite.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava