MOPAN Suceava

Miercuri, 6 aprilie 2022, ora 18:00, Alianța Franceză din Suceava organizează, în cadrul După-amiezelor francofone, o nouă întâlnire on-line destinată promovării cântecului francez și francofon, Le chanteur du mois/Cântărețul lunii.

Activitatea, concepută sub forma unui interviu cu un interpret/ă francofon/ă, care s-a remarcat deja în peisajul muzical actual, este animată de Frederic Castel, profesor la Universitatea din Reims, Franța, și prezentatorul uneia din cele mai ascultate emisiuni muzicale franceze on-line – On allume les étoiles/Aprindem stelele. Pasionat de muzica franceză, Frederic Castel a organizat deja numeroase concerte în cadrul asociației Chants de Goutières din Chaumont și este responsabil cu organizarea festivalurilor de muzică care au loc la Troyes, în regiunea Champagne.

Invitatul lunii martie este Laurent Berger, muzician autodidact, care încearcă, încă din copilărie, să scrie şi să compună versurile şi muzica pentru diverse cântece, de inspiraţie majoritară pop şi rock. După mai multe participări în diverse trupe de rock ca muzician amator, hotărăşte să se dedice întru totul muzicii. Începe să cânte în cabarete, acompaniat de chitară sau de pian, iar cariera sa muzicală se îmbogăţeşte şi se diversifică ca urmare a întâlnirilor cu alţi muzicieni precum William Sheller, André Bourillon, Romain Didier, care îi influenţeză parcursul artistic şi îl fac să se îndrepte către repertoriul unor cântăreţi precum Brassens sau Brel.

Laurent Berger a scos mai multe albume, printre care Plume (1998), Au pas pressé (2006), Aller voir (2013), L’âme des maraudeurs (2018). Cântecele sale se învecinează cu poezia, sunt profunde fără a fi emfatice, rezonează cu emoţii umane atemporale, atingând un public din ce în ce mai larg şi mai sofisticat.

Sunt cântece care pot fi citite şi care rezistă timpului, chiar şi fără muzica care le însoţeşte, dovada fiind succesul cărţii Chanson de l’instant/Cântece ale clipei pe care Laurent Berger a publicat-o în 2020 şi care conţine 20 din cântecele sale cele mai cunoscute, printre care Plume, Valparaiso, L’enfant-vague, etc.

Întâlnirea francofonă din această săptămână își propune să aducă mai aproape de publicul francofon un cântăreţ sensibil şi sincer, pe care vă invităm să îl descoperiți pe parcursul unei ore de discuții despre procesul de creație și provocările vieții de artist.

Linkul de participare la această întâlnire online va fi disponibil pe adresa de facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151, dar și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro. Activitățile se adresează tuturor categoriilor de public și sunt gratuite.

Foto : David Desreumaux

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava