Concert pascal
MOPAN Suceava

Sportivul Alin Firfirică, de la CSU Suceava, locul 7 în proba masculină de aruncarea discului din cadrul Campionatelor Europene de atletism de anul trecut, a declarat că nu acceptă să se întoarcă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo fără o medalie.

„Eu cu gândul la medalie pornesc, însă voi lua totul treptat. Anul acesta avem Mondialele unde vreau să fac aceeaşi surpriză ca la Europene, adică să intru în finală. Iar în 2020 vreau neapărat o medalie la Tokyo. Nu accept să mă întorc fără o medalie de la Jocurile Olimpice. Asta deşi la nivel mondial concurenţa e foarte mare. Chiar dacă sunt Mondiale, chiar dacă sunt Europene, nivelul este acelaşi pentru că sportivii cei mai buni la disc sunt în Europa. Aşa că va fi o competiţie foarte grea la Tokyo, însă eu sper ca o aruncare de 68 de metri să fie suficientă pentru a veni cu o medalie acasă”, a spus Firfirică.

„Eu la Europene am fost cel mai tânăr din finală, la fel cred că voi fi şi la Tokyo. Mai am însă de lucrat, mi-aş fi dorit ca discul să pară mai uşor în mâna mea. Mi-ar plăcea ca în timp să nu mai simt 2 kilograme, ci măcar 1,5 kilograme. Pentru asta nu îmi rămâne decât să muncesc”, a adăugat sportivul.
În vârstă de 23 de ani, Alin Firfirică, de la CSU Suceava, a fost desemnat cel mai bun atlet al anului 2018 cadrul Galei Atletismului Românesc, desfăşurată la Teatrul Elisabeta din Bucureşti.

De menționat faptul că în ultimii trei ani, după cum ne-a precizat directorul sportiv al CSU Suceava, Sorin Rață, cei mai buni atleți ai României au fost de la clubul din cadrul USV. Andrei Gag, recordmanul României la aruncarea greutății a fost cel mai bun în 2016 și 2017, iar acum a venit rândul lui Alin Firfirică, la aruncarea discului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava