MOPAN Suceava

Atletul român Alin Alexandru Firfirică, cu dublă legitimare CSU Suceava şi Steaua Bucureşti, a cucerit medalia de argint la aruncarea discului la Universiada de vară de la Taipei, cu rezultatul de 61,13 metri. Sportivul ar fi câştigat aurul dacă ar fi reuşit să repete performanţa din calificări când a aruncat 61,98 m.

În finală, atletul român a fost devansat de americanul Reginald Louis Jagers III, cu 61,24 m, locul al treilea fiind ocupat de ungurul Robert Tamas Szikszai, cu 60,91 m.

România a cucerit până acum la Taipei medalii doar la gimnastică artistică și atletism.

Două medalii de aur au fost cucerite de gimnasta Larisa Iordache, la individual compus și la sol, o altă medalie de aur a fost adjudecată de atleta Alina Rotaru, la săritura în lungime, argintul a fost obținut de atletul Nicolae Alexandru Soare, în proba de 10.000 m, și de Alin Firfirică la aruncarea discului, iar medaliile de bronz au fost câștigate de gimnaștii Larisa Iordache (bârnă), Andrei Muntean (sărituri) și atleții Andrei Gag (aruncarea greutății) și Bianca Răzor (400 m).

România participă la ediția a 29-a a Universiadei de vară cu o delegație de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi. Sportivii români concurează la atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo pe apă masculin, gimnastică artistică, scrimă și judo.

România s-a clasat pe locul 29 în clasamentul pe națiuni la Universiada de vară din 2015, de la Gwangju (Coreea de Sud), obținând 1 medalie de aur, 3 de argint și 3 de bronz.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava