MOPAN Suceava

Primăria Siret alocă anul acesta o sumă record pentru dezvoltarea acestui oraș. Primarul din Siret, Adrian Popoiu, a declarat că bugetul total al primăriei, aprobat în ședința de Consiliu Local de miercuri, este de 57,522 milioane de lei. Adrian Popoiu a spus că peste 70% din această sumă este alocată pentru cheltuielile de investiții în orașul Siret, cele mai mari sume provenind din proiectele cu fonduri europene. Popoiu a mai spus că 15% din buget va fi alocat salariilor, 10% pentru bunuri și servicii, în timp ce alte sume vor fi alocate pentru dobânzi și rate la proiectul „utilități și mediu” și pentru transferuri către alte instituții publice. „Este un buget generos, un buget care va avea ca efect dezvoltarea și modernizarea orașului Siret în următoarea perioadă”, a subliniat primarul din Siret.

Adrian Popoiu a precizat că în perioada imediat următoare vom intra în implementare, doar prin Programul Operațional Regional, proiecte de peste 26 de milioane de euro. Popoiu a spus că doar anul acesta, prin proiectele finanțate prin POR se va cheltui o sumă de peste 9 milioane de euro. EL a arătat că în momentul de față sunt deschise nu mai puțin de 11 șantiere prin proiectele finanțate din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. Astfel, el a declarat că în luna septembrie a acestui an ar urma să fie finalizate lucrările la Colegiul „Lațcu Vodă”, acolo unde se construiește un amfiteatru și ateliere pentru școala profesională. „La Grădinița cu program prelungit Luminița, cu termen de execuție până în septembrie 2021, avem lucrări de modernizare și reabilitare. Apoi, La Spitalul de Boli Cronice din Siret extindem ambulatoriul, iar aici termenul de va fi în perioada mai – iunie 2021. Avem și un proiect dedicat mobilității urbane, în cadrul căruia anul acesta vom încheia modernizarea drumului județean și vom înființa transportul public local”, a explicat primarul din Siret. Adrian Popoiu a adăugat că un proiect important aflat deja în implementare a fost aprobat prin axa de finanțare 13.1 a Programului Operațional Regional. „În cadrul acestuia sunt mai multe proiecte integrate și aici avem mai multe investiții deja începute în oraș pentru modernizare drumuri, vom construi mai multe blocuri de locuințe sociale, un centru de zi pentru persoane vârstnice, un centru recreativ în cartierul Pădureni și un centru de tineret pe locul unde era biblioteca. În acest centru de tineret va funcționa în continuare și biblioteca orașului”, a spus Popoiu. El a mai declarat că cel mai probabil, tot în acest an vor începe lucrările pentru construcția parcul științific și tehnologic, o investiție derulată împreună cu Consiliul Județean și Universitatea Ștefan cel Mare Suceava.

„La toate acestea se adaugă și alte proiecte finanțate prin AFIR, PNDL, dar și din fonduri transfrontaliere, România – Ucraina – Slovacia – Ungaria. Este un an bogat în care investițiile sunt extrem de generoase. Și doar acest procent de 70% spune ceva cu privire la investițiile care vor fi realizate pentru dezvoltarea orașului Siret”, a încheiat Andrian Popoiu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava