MOPAN Suceava

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava s-au reunit în ședință extraordinară, miercuri, 12 iunie 2019, de la ora 14.  În cadrul acesteia, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor, jurist Daniel Drăgoi,  a prezentat și supus aprobării  CJSU Raportul de Sinteză Nr. 4 privind apărarea împotriva inundațiilor, fenomenelor meteorologice periculoase, accidentelor la construcții hidrotehnice și poluărilor accidentale care au avut loc în județul Suceava, începând din data de 6 iunie 2019.

Din data menționată, inundațiile au afectat  15 unități administrativ teritoriale cu 25 localități, valoarea totală a pagubelor produse fiind de 18,705 milioane lei. Astfel, au fost deteriorate o casă, 2 poduri, 12 podețe, 3 punți, 51 km drum comunal, 14,68 km străzi.  De asemenea, s-au mai produs  colmatări sau deteriorări de orice fel ale cursurilor de apă cadastrale în zonele în care sunt în pericol iminent locuințe, obiective socio-economice, elemente de infrastructură, inclusiv căi de comunicație rutieră, feroviară și altele.

Pentru evaluarea și inventarierea pagubelor și distrugerilor provocate de creșterea temperaturilor, căderile abundente de precipitații și efectele  ulterioare, începând cu 6 iunie 2019, prin Ordin de prefect s-au constitut 2 comisii de evaluare a pagubelor produse în urma fenomenelor hidro-meteorologice periculoase,  fiind întocmite 15 procese verbale și 3 note de constatare.

Prefectura Județului Suceava și Consiliul Județean Suceava vor iniția un Proiect de Hotărâre de Guvern  în vederea obținerii unor despăgubiri  pentru remedierea pagubelor  produse de inundații, începând din data 28 mai 2019.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava