Concert pascal
MOPAN Suceava

În ciuda greutăţilor în trafic impuse de avertizarea Cod Portocaliu de ninsori şi viscol instituite la nivelul regiunii Moldovei, DRDP Iaşi a reuşit să menţină deschisă circulaţiei toată reţeaua de 3.480 km de drumuri naţionale aflate în administrare. În intervalul supus avertizării, cât şi după, toate drumurile naţionale au fost deschise, chiar dacă acest lucru a presupus o desfăşurare impresionantă de forţe.

Astfel, încă de la primele semne de ninsoare, din după-amiaza zilei de 17 ianuarie, echipele DRDP Iaşi au acţionat în regim non-stop, pentru a asigura condiţii optime de trafic pe drumurile naţionale aflate în administrare. Cu mici excepţii, în prima parte a zilei de 18 ianuarie, în aproape toate judeţele Moldovei s-au înregistrat condiţii de viscol, însă echipele DRDP Iaşi au reuşit degajarea drumurilor şi menţinerea spre circulaţie, chiar dacă normativele în vigoare permiteau închiderea acestora. „Pe timp de viscol, avertizat cu cod galben şi/sau portocaliu, se va interveni doar în situaţia în care sunt în pericol vieţi omeneşti sau distrugeri materiale pe reţeaua de drumuri publice” – extras din Normativul privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii pe drumurile publice – AND 525/2013.

De asemenea, s-a intervenit în situaţii critice, pentru repunerea în trafic a unor autovehicule derapate din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum sau a echipării necorespunzătoare. În acest sens situaţii mai dificile s-au înregistrat pe sectoarele DN 11A (Bârlad-Podu Turcului), DN 15D (Roman-Piatra Neamţ), DN 24D (Galaţi-Cuca-Bârlad), dar şi DN 24, în zonele Soleşti (jud. Vaslui) şi Poieni-Schitu Duca (jud. Iaşi). „Au fost intervenţii punctuale, care s-au rezolvat rapid prin intervenţia lucrătorilor noştri, fără apelarea la ajutorul altor instituţii. În acest sens, am mobilizat autofreze, tractoare, autogredere, buldoexcavatoare şi macara, atât pentru deblocarea sectoarelor de drum viscolite, cât şi pentru tractarea şi repunerea în trafic a unor autoturisme sau TIR-uri derapate. În acest sens, ţin să felicit în primul rând colegii pentru efortul şi munca în echipă depuse, dar şi să mulţumesc totodată Poliţiei, pentru sprijinul acordat în trafic”, a declarat Ovidiu-Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iaşi.

Menţionăm că, în perioada de referinţă – 17 ianuarie, ora 17:00 – 19 ianuarie, ora 05.30, la nivelul celor 9 Secţii de Drumuri Naţionale din subordinea DRDP Iaşi s-a intervenit cu toate utilajele din dotare (75 proprii şi 342 închiriate) şi s-au răspândit 4.976 tone de material antiderapant, din care 123 tone de clorură de calciu şi restul sare. Totodată, a fost testat un produs ecologic (2,5 tone) pentru topirea zăpezii, cu rezultate vizibile, având în vedere remanenţa pe carosabil de până la 20 de ore.

În continuare, suntem preocupaţi de asigurarea stocurilor necesare pentru intervenţia pe timp de vreme nefavorabilă, fiind pregătiţi pentru asigurarea condiţiilor optime de circulaţie pe drumurile naţionale.

DRDP Iaşi stă la dispoziţia participanţilor la trafic pentru orice informaţii despre starea drumurilor naţionale din zona Moldovei, prin Dispeceratul său deschis în regim de permanenţă – tel. 0232/213168. Informaţii actualizate despre starea vremii şi a carosabilului pot fi obţinute şi de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum şi de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situaţia Drumurilor Naţionale.

Informaţii şi imagini din timpul acţiunilor de deszăpezire pot fi accesate pe paginile noastre de Facebook, https://www.facebook.com/cnadnr/, respectiv https://www.facebook.com/DRDPIS/

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava