MOPAN Suceava

Ambasadoarea Franței în România, Excelența Sa Laurence Auer, a participat, astăzi, la inaugurarea oficială a Alianței Franceze din Suceava, cu sediul în Casa Prieteniei. Alături de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei Ion Lungu și prof.univ.dr. DHC Sanda Maria Ardeleanu, ambasadoarea Franței a dezvelit panoul pe care este scris numele Alianței Franceze Suceava. După acest moment festiv, Excelența Sa Laurence Auer a avut o întâlnire cu președintele Consiliului Județean.

După discuții, ambasadoarea Franței în România a declarat că inaugurarea Alianței Franceze de la Suceava reprezintă începutul unei noi aventuri comune aici în Suceava. Ea a spus că Alianța Franceză reprezintă un parteneriat public – privat și că este extrem de bucuroasă că a putut să participe la această inaugurare a unei noi case franceze în Suceava.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că este foarte că ambasadoarea Franței este „oaspetele nostru”. „Am avut o întrevedere extrem de pragmatică și cu speranțe de viitor în ceea ce privește colaborare viitoare dintre județul Suceava și Franța. Trebuie să-i mulțumesc public Franței pentru sprijinul consistent, Franța fiind una dintre principalele contribuitoare la bugetul european, dar și o prietenă veche, tradițională și adevărată a României”, a declarat Gheorghe Flutur. El a amintit că județul Suceava are încheiate parteneriate de colaborare cu Departamentul Mayenne și cu Departamentul de Nord din Franța.

De asemenea, prof.univ.dr. Sanda Maria Ardeleanu a ținut să mulțumească întregii comunități sucevene, instituțiilor publice, Consiliul Județean și Primăriei Suceava pentru sprijinul acordat în înființarea Alianței Franceze de la Suceava. „Alianța Franceză de la Suceava este o instituție care s-a născut din comunitate, în comunitate și pentru comunitate. Este un vis frumos, împlinit astăzi”, a spus Sanda Maria Ardeleanu.

Asociația Alianța Franceză din Suceava (AAFS) a este o asociație neguvernamentală, non profit, cu caracter nelucrativ, dorește să implementeze proiecte pentru comunitatea locală și invită persoanele fizice sau juridice interesate să i se alăture în calitate de membru.

Membrii fondatori ai Asociației sunt Consiliul Județean Suceava, Consiliul Local Suceava, Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava, Inspectoratul Școlar Suceava, Biblioteca Bucovinei ”I. G. Sbiera” Suceava, Teatrul municipal ”M. Vișniec” Suceava, Casa Corpului Didactic Suceava, Asociația Patronatul Județean al Femeilor de Afaceri din IMM Suceava, Filiala Nord – Est a Ordinului Arhitecților din România și Uniunea Arhitecților din România.

AAFS dorește să implementeze proiecte pentru comunitatea locală și invită persoanele fizice sau juridice interesate să i se alăture în calitate de membru.

Ambasadoarea Franței în România a inaugurat Alianța Franceză din Suceava, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava