MOPAN Suceava

În cadrul parteneriatului dintre Ministerul Educației și Cercetãrii și Asociația Proacta EDU a fost lansatã prima linie de consiliere psihologicã pe tema COVID-19, gratuitã, pentru cadre didactice, pãrinți și elevi, sub denumirea de „AMBASADOR pentru COMUNITATE”. Acesta este un proiect susținut de Federația Sindicatelor Libere din Învãțãmânt și Federația Naționalã a Asociațiilor de Pãrinți – Învãțãmânt Preuniversitar.

Pe lângã soluțiile propuse de Ministerul Educației și Cercetãrii pentru continuarea învãțãrii de acasã, prin intermediul acestui proiect, cadrele didactice, elevii și pãrinții sunt sprijiniți prin consiliere personalizatã online sau telefonic pentru a gestiona mai ușor aceastã perioadã.

Astfel, specialiștii psihologi din cadrul Asociației Proacta EDU vor oferi suport personalului didactic pentru comunicarea cu familiile și pentru a identifica situațiile speciale sau de risc în care se pot afla pãrinții sau elevii. Aceștia vor beneficia, de asemenea, de consiliere psihologicã. În funcție de solicitãri, familiile pot primi asistențã socialã, medicalã și juridicã.

În acest sens sunt puse la dispoziție douã linii telefonice la care cei interesați pot apela – 0771.141.767 și 0771.141.750 sau pot scrie specialiștilor la adresa de e-mail proactaedu@gmail.com.Toate aceste servicii sunt acordate gratuit, respectând mãsurile instituite de autoritãți în aceastã perioadã!

„În astfel de momente, trebuie sã ne solidarizãm cu toții, chiar dacã este o perioadã grea, cu multe încercãri. Acum, mai mult ca oricând, trebuie sã fim uniți și sã acționãm pe toate planurile. Trebuie sã recunoaștem cã izolarea socialã și suspendarea cursurilor pot constitui factori de stres. De aceea, am inițiat acest demers împreunã cu Asociația Proacta EDU. Prin intermediul acestui proiect, ne-am propus sã ajungem la elevii, pãrinții și la colegii mei, cadre didactice, afectate de suspendarea cursurilor. Este esențial sã comunicãm în aceastã perioadã, sã ne exprimãm temerile și sã încercãm sã gãsim rãspunsuri care sã ne ajute. Sãnãtatea copiilor noștri, din toate punctele de vedere, trebuie sã primeze. Iar pentru rezultate școlare bune este esențial sã dezvoltãm mai întâi un comportament responsabil, curajos și echilibrat”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetãrii.

„Educatorii, învãțãtorii și diriginții sunt o punte importantã de legãturã cu familiile în aceastã perioadã. Prin urmare, vor avea nevoie de sprijin, iar noi asta vrem: sã îi sprijinim în rolul pe care îl au. În al doilea rând, prin intermediul acestor mesageri de bunã credințã, familiile pot fi îndrumate sã apeleze la ajutorul nostru, astfel încât sã le oferim consultanțã psihologicã, asistențã socialã și juridicã celor care pot fi în situație de risc”, a declarat psihologul Nicoleta Larisa Albert, președinte Asociația Proacta EDU.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava