MOPAN Suceava

Prefectul Județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, l-a primit joi, 29 martie,  pe Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în România, Excelența Sa Andrei Grinkevich. Este a doua vizită a ambasadorului Belarus la Suceava, prima fiind la data de 17 iulie 2017.

La întrevedere au participat prof. univ. dr. Ștefan Purici, prorector cu Imaginea Universităţii, Relaţii Internaţionale şi Dezvoltare Europeană, și reprezentanta Camerei de Comerț și Industrie Suceava, directorul Departamentului Târguri și Evenimente de la Camera de Comerț și Industrie Suceava, Camelia Goian.

În cadrul întâlnirii,  Excelenţa Sa, Andrei Grinkevich, şi-a manifestat interesul pentru dezvoltarea unor colaborări viitoare în diferite domenii de activitate – industrial, agricol, turistic şi educaţional-  și au fost dezbătute  perspectivele de dezvoltare a relațiilor de cooperare interregională între Belarus și România.

În același cadru, ambasadorul  Andrei М. Grinkevich și-a exprimat disponibilitatea de a primi vizita unei delegații din partea  Instituției Prefectului-Județul Suceava într-o regiune din Belarus, care va fi stabilită de comun acord, în funcție de interesele comune din domeniile economic, educațional și cultural.

Prefectul județului Suceava, doamna Elena Mirela Adomnicăi, a făcut o scurtă prezentare a judeţului Suceava şi a posibilităților pe care județul le oferă pentru  investiții în zonă, în domenii de interes precum industrie, agricultură, cultură, turism, educație. Totodată, prefectul și-a manifestat deschiderea pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale în domenii de interes comun, potrivit competențelor pe care le are prefectul și Instituția prefectului.

La rândul său, prorectorul Universității „Ștefan cel Mare”, prof univ. dr. Ştefan Purici a menționat faptul că, la prima vizită la Suceava a ambasadorului Belarus, s-au stabilit  principalele etape necesare încheierii unui  acord de colaborare între USV  și două universități din Belarus. Acest acord ar putea fi încheiat în luna iulie a acestui an.

Directorul Departamentului Târguri și Evenimente al Camerei de Comerț și Industrie Suceava, Camelia Goian, a precizat că există deja agenți economici din Belarus care și-au manifestat intenția de a participa la ediția din 2019 a expoziției de tehnică agricolă organizată de CCI Suceava. De asemenea, ea a spus  că există reprezentanți ai mediului de afaceri din județul Suceava care doresc să colaboreze cu agenți economici din Belarus. 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava