Luni, 12 septembrie, a fost inaugurat Centrul de recuperare pentru adulţi cu handicap din cadrul Complexului Terapeutic Blijdorp- O nouă viaţă” din Suceava în prezenţa ambasadorului Belgiei în România, Thomas Baekelandt, a preşedintelui Asociaţiei Blijdorp din Belgia, Carl Malbrain, a preşedintelui şi a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Gheorghe Flutur respectiv Gheorghe Niţă.

Investiţia care a costat 5 milioane de lei a fost realizată printr-un parteneriat public-privat un sfert din sumă fiind asigurată de guvernul flamand iar restul de cluburile Rotary din Belgia, Germania şi Suceava, de Asociaţia Blijdorp Belgia şi de mai mulţi sponsori. Proiectul „Centrul de recuperare pentru adulţi cu handicap” din cadrul „Complexului Terapeutic Blijdorp- O nouă viaţă” reprezintă finalizarea celei de-a treia etape a parteneriatului public-privat de peste 17 ani dintre Consiliul Judeţean Suceava, Primăria şi Consiliul Local Suceava, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Asociaţia Blijdorp Belgia.

Flutur: „Un parteneriat de 17 ani între Suceava şi Belgia e un exemplu, o poveste de succes pe care trebuie să o multiplicăm”

Preşedintele Asociaţiei Blijdorp România, Ionel Ivan, a ţinut să sublinieze că inaugurarea Centrului de recuperare pentru adulţi cu handicap este un eveniment extrem de important pentru comunitate aducând mulţumiri tuturor celor care s-au implicat în realizarea proiectului. „Pentru toată activitatea pe care am desfăşurat-o aici trebuie să mulţumesc partenerilor importanţi şi anume Asociaţiei Blijdorp Belgia şi Consiliului Judeţean Suceava, Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului dar în acelaşi timp şi tuturor celor care s-au implicat pe parcursul celor 17 ani de activitate a noastră în Suceava. Vreau să menţionez aici Asociaţia părinţilor cu copii cu nevoi speciale care de fiecare dată a fost alături de noi, ne-a încurajat şi ne-a susţinut. Un alt mulţumesc spunem clubului Rotary Bucovina Suceava care ne-a susţinut permanent alături de cluburile Rotary din Belgia şi Germania”, a spus Ionel Ivan. La rândul său Gheorghe Flutur a mulţumit ambasadorului Belgiei la Bucureşti, preşedintelui Asociaţiei Blijdorp Belgia, ONG-urilor care s-au implicat în realizarea proiectului precum şi personalului de la Centrul de recuperare. El a arătat că parteneriatul de 17 ani între suceveni şi belgieni este un exemplu pentru alţii, o poveste de succes care trebuie multiplicată.  „Astăzi în România începe un nou an şcolar. Vin de la o şcoală unde am văzut foarte mulţi copii şi părinţi cu zâmbetul pe buze. Ceea ce se întâmplă azi aici la Blijdorp este la fel un zâmbet pe buze adus copiilor şi părinţilor care au probleme. Mă refer la persoanele cu handicap care au nevoie de zâmbet, de îngrijire. Un parteneriat de 17 ani între Suceava şi Belgia e un exemplu, o poveste de succes pe care trebuie să o multiplicăm”, a spus Flutur.

Thomas Baekelandt: „Ceea ce mi-am propus este să vizitez aceste iniţiative ale belgienilor şi să pregătim o nouă generaţie pentru a le duce mai departe”

Preşedintele Asociaţei Biljdorp Belgia, Carl Malbrain, a trecut în revistă la rându-i etapele de realizare a proiectului, evidenţiind eforturile făcute de parteneri. El a arătat că investiţia de la Suceava reprezintă un exemplu foarte bun de colaborare şi solidaritate europeană între Belgia şi România. Carl Malbrain a promis că va continua colaborarea cu Blijdorp România şi că pe viitor se va pune accent pe formarea personalului care lucrează în astfel de centre. Ultimul cuvânt l-a avut ambasadorul Belgiei în România, Thomas Baekelandt care luni, 12 septembrie, a împlinit fix un an de când se află în această funcţie. Excelenţa sa a spus că este pentru a doua oară când vine la Suceava, prima vizită fiind făcută în mare secret. Thomas Baekelandt a menţionat că urmăreşte cu atenţie investiţiile belgiene din ţară dezvăluind că şi în judeţul Suceava sunt câteva investiţii cu capital belgian iar altele urmează pe flux în viitorul apropiat. „Ceea ce mi-am propus este să vizitez aceste iniţiative ale belgienilor care au început după Revoluţie şi să pregătim o nouă generaţie pentru a le duce mai departe”, a concluzionat ambasadorul Belgiei în România.

Ambasadorul Belgiei în România a inaugurat Centrul de recuperare pentru adulţi cu handicap din Suceava, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava