MOPAN Suceava

Astăzi, ambasadorul Israelului în România, Dan Ben-Eliezer, s-a întîlnit la Suceava cu reprezentanţii comunităţii evreilor. La Suceava, populaţia evreiască numără 56 de persoane. Reprezentanţii comunităţii i-au spus ambasadorului că o problemă o reprezintă lipsa banilor pentru întreţinerea celor nouă cimitire evreieşti din judeţ. După întîlnire, Dan Ben-Eliezer a vizitat Sinagoga. Apoi, Excelenţa Sa a purtat discuţii cu prefectul Florin Sinescu, preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor şi primarul Ion Lungu. Ambasadorului i-au fost oferite informaţii legate de oportunităţile de afaceri, cu accent pe turism şi exploatarea resurselor naturale. Dan Ben-Eliezer a recomandat organizarea de vizite economice în Israel pentru prezentarea oportunităţilor de investiţii. Ambasadorul a mai spus că, în scurt timp, în Israel se va desfăşura o expoziţie internaţională de turism la care va fi reprezentată şi România. Excelenţa Sa a adăugat că şi-ar dori ca în cadrul evenimentului să fie promovată şi oferta turistică a judeţului Suceava.
De precizat că în cadrul discuţiilor, Cătălin Nechifor a prezentat principalele oportunităţi de investiţii, proiectele aflate în implementare, accentuând în acelaşi timp potenţialul turistic al judeţului, precum şi acţiunile desfăşurate în cadrul parteneriatelor de cooperare încheiate între judeţul Suceava şi unităţi administrativ-teritoriale din străinătate. La categoria oportunități de investiții, domnia sa a adus în discuție Proiectul „Safari Adventure Park Bucovina” precum și viitoarele investiții în domeniul energiei din surse regenerabile.
De asemenea, prefectul Județului Suceava, Florin Sinescu a făcut o scurtă prezentare a judeţului Suceava şi a evocat aspectele culturale care unesc cele două popoare. A precizat, de asemenea, că la nivelul judeţului există un număr de 10 firme cu capital israelian care au ca domeniu de activitate în comerţ, construcţii şi telecomunicaţii.
În ceea ce-l privete pe primarul Sucevei, Ion Lungu, acesta a vorbit despre proiectele aflate în derulare în municipiul Suceava şi a amintit despre potenţialul turistic al Municipiului Suceava. Nu în ultimul rând, directorul General al Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, Lucian Gheorghiu a prezentat câteva aspecte despre firmele existente în judeţ, despre domeniile lor de activitate precum şi despre oportunităţile de investiţii.
Revenind la Ambasadorul Statului Israel în România, E.S. Dan Ben-Eliezer, acesta şi-a exprimat disponibilitatea pentru sprijinirea cooperării între instituţiile şi agenţii economici din judeţul Suceava cu structurile similare din Israel, accentuând avantajul pe care îl are judeţul din punct de vedere turistic. Excelenţa Sa  Dan Ben-Eliezer i-a îndemnat pe oamenii de afaceri suceveni, dar şi pe reprezentanţii autorităţilor să meargă în Israel pentru a încerca să-i convingă direct pe investitorii din această ţară să vină în judeţul Suceava.
Programul ambsadorului a prevăzut şi o vizită la Muzeul Bucovinei din Suceava, în cadrul căreia a fost prezentat proiectul privind amenajarea unui Muzeu al Holocaustului în oraşul Siret.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava