Comenzi MOPAN Suceava
Lume, lume.. hai la targ

Joi, 2 decembrie 2021, Excelența Sa Dr. Peer GEBAUER, Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, a efectuat o vizită oficială la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), unde s-a întâlnit cu prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rectorul UAIC,  prof. univ. dr. Daniela COJOCARU, Prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare și  prof. univ. dr. Adrian IFTENE, Decanul Faculțății de Informatică.

Pe parcursul întâlnirii a fost apreciată buna colaborare pe care Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași o are cu instituțiile academice din Germania, care datează încă din 1971, prin acordul cu „Albert-Ludwigs” Universität din Freiburg. În prezent, UAIC are încheiate 6 acorduri inter-instituționale și 32 de acorduri bilaterale Erasmus+ cu universități germane. În perioada 2010 – 2021, studenți, profesori și cercetători ai UAIC au efectuat 1821 de vizite academice la universități și alte organizații academice din Germania. 25 de personalități din Germania au obținut cea mai înaltă distincție academică pe care o poate acorda Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, titlul de Doctor Honoris Causa, în timp ce 11 profesori germani au primit titlul de Profesor de Onoare al UAIC.

În cadrul întâlnirii, prof. univ. dr. Tudorel TOADER a manifestat deschiderea UAIC pentru consolidarea parteneriatelor actuale cu universități din Germania dar și pentru încheierea de noi acorduri de colaborare, în timp ce E.S. Dr. Peer GEBAUER și-a exprimat întreaga disponibilitate pentru a sprijini dezvoltarea cooperării dintre instituțiile academice din Germania și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava