Concert pascal
MOPAN Suceava

Ambasadorul Israelului în România, Excelența Sa David Saranga, a petrecut o nouă vacanță de vis în județul Suceava, el devenind un adevărat ambasador al Bucovinei. David Saranga și-a început vacanța la o familie din Botoșana, comuna natală a președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. Botoșana este localitatea de care ambasadorul Israelului a devenit extrem de apropiat după vizita făcută în luna aprilie a anului în această comună. Acum, David Saranga a fost întâmpinat cu pâine și sare în gospodăria familiei Ilarion, pe care în primăvară a ajutat-o la pusul cartofilor în pământ. „În aprilie anul trecut am vizitat pentru prima dată Bucovina din nordul României (…). Ospitalitatea generoasă și întâlnirea cu localnicii și-au pus amprenta asupra mea”, a transmis David Saranga. El a adăugat că la Botoșana s-a reîntâlnit și cu badea Vîrnav, unul dintre cei mai bătrâni locuitori ai comunei, în vârstă de peste 80 de ani. „M-am întors să-l vizitez pe bătrânul satului, plin de povești de război, cu care am făcut schimb de păreri asupra tensiunilor de la granița ruso-ucraineană”, a mai spus David Saranga. El a mărturisit că l-a încântat și revederea cu familia Ilarion, alături care anul trecut a arat pământul și a plantat cartofi în pământ.

În cele câteva zile petrecute în Bucovina, ambasadorul Israelului a mai vizitat frumoasa mănăstire Moldovița și tot în această comună a făcut o plimbare cu mocănița. După plimbarea cu mocănița, David Saranga a postat pe contul său de Facebook mai multe fotografii cu peisajele de vis din această zonă a județului, cu bucatele tradiționale care sunt oferite turiștilor, precum și mesajul „Bucovina, te iubesc!”. Tot de la Moldovița, ambasadorul Israelului a spus că Bucovina este „țara laptelui și a mierii”.

După Moldovița, ambasadorul Israelului a poposit la Vatra Dornei, unde a avut o parte de o experiență aparte pe platoul Dealul Negru, acolo unde a condus o sanie trasă de cai. După ce a putut să admire întreaga Țară a Dorenelor, ambasadroul Israelului a scris pe contul său de pe o rețea de socializare că „iarna este frumoasă în Bucovina” și a scris câteva versuri ale cântecului „Sanie cu zurgălăi”. După o zi friguroasă în vârf de munte, David Saranga și-a petrecut seara în mijlocul unor gospodari din Vatra Dornei, degustând produsele tradiționale din Bucovina și ascultând muzica unor lăutari locali. Îmbrăcat într-un costum tradițional din Bucovina, David Saranga s-a prins într-o horă alătură de gazdele sale, precizând că „dansul tradițional românesc este considerat și dansul popular israelian. Niciodată nu este prea târziu să încep să dansez…”. „Una dintre trăsăturile care caracterizează România în general și Bucovina în special este ospitalitatea. De fiecare dată când vizitez Bucovina, readmir oamenii pe care îi întâlnesc: umili, plini de bucurie de viață și plini de căldură și iubire umană”, a spus David Saranga, el mulțumind pentru ospitalitatea de care a avut parte și pentru faptul că a fost primit în familia celor care l-au găzduit.

La finalul vizitei în județ, ambasadorul Israelului a mai poposit și la mănăstirea Sucevița.

Ambasadorul Israelului în România a devenit ambasadorul Bucovinei. David Saranga după o nouă vacanță de vis în județ: „Bucovina, te iubesc!” (FOTO), 10.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava