Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto22 poze în acest set

Expoziția ”Din casa Domnului: statui de lemn din colecţiile Muzeului Est-Slovac din Košice” a fost vernisată la finele săptămânii trecute la Muzeul de Istorie din Suceava în prezența unui numeros public. Evenimentul se află sub patronajul Excelenţei Sale Karol Mistrík, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Slovace în România, care, alături de Robert Pollak – directorul Muzeului Est-Slovac Košice, František Gutek-directorul Muzeului Šarišske, Bardejov, Slovacia și Tibor Rémiás-directorul Muzeului Josa Andras, Nyiregyhaza, Ungaria au fost prezenți la deschiderea expoziției.

Organizatorii sunt recunoscători directorului interimar Peter Szolyák de la Muzeul Herman Otto din Miskolc, Ungaria și lui Abel Kónya, director al Galeriei de Artă Miskolc pentru ajutorul primit în realizarea expoziţiei, recunoștință exprimată de directorul Muzeului Bucovinei, Emil Constantin Ursu.

Expoziţia cuprinde un număr de 35 de piese, databile între secolele XIV-XVIII, provenind de la biserici din estul Slovaciei şi aflate în colecţiile muzeului din Košice. Veritabile obiecte de artă, care se disting prin delicateţea execuţiei şi prin valoarea artistică, piesele expuse la Muzeul de Istorie din Suceava au fost admirate de numeroşi vizitatori din Slovacia, Franţa şi Ungaria, unde expoziţia a mai fost prezentă. Dovezi ale activităţii unor meşteri pricepuţi, statuile reprezentând pe Fecioara Maria cu Pruncul Iisus, Apostolii, Sfinţii Cosma şi Damian sau Sfânta Barbara ne amintesc în prag de Crăciun de valorile creştine aşa cum erau ele receptate cu secole în urmă, de devotamentul celor care au executat aceste capodopere şi de veneraţia celor care le-au admirat. Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 13 decembrie 2019-29 martie 2020.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava