Concert pascal
MOPAN Suceava

Polițiștii suceveni au intensificat, în ultimele zile, acțiunile de control cu privire la legalitatea transportului rutier de mărfuri şi persoane. În cursul zilei de 12 ianuarie a.c., peste 30 de poliţişti din cadrul Poliției municipiului Rădăuți, în cooperare cu Polițiile orășenești Vicovu de Sus și Siret, au acţionat pe drumurile naţionale, dar şi pe drumurile judeţene şi comunale pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, în special  cu implicarea vehiculelor destinate transportului de persoane şi mărfuri.
Acţiunile au fost derulate în special pe E85, DN 2H, DN2E, DN2K şi pe DN 17A. În urma controalelor au fost aplicate 78 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri la regimul rutier, valoarea sancţiunilor fiind de peste 20.000 lei. În același timp, polițiștii au constatat și nouă infracţiuni la regimul rutier.
De asemenea, au fost reţinute 3 permise de conducere şi au fost ridicate 4 certificate de înmatriculare, pentru lipsă ITP, lipsă tahograf şi defecţiuni tehnice, au fost ridicate şi 2 seturi de plăcuţe de cu numere de înmatriculare. Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Suceava, în paralel au fost efectuate şi controale în trafic pentru identificarea şoferilor care consumă alcool şi se urcă la volan, sau comit alte infracţiuni la regimul rurier, punând în pericol siguranţa participanţilor la trafic.
Printre exemplele date de polițiști este și cel al unui tânăr de 24 de ani, din comuna Voitinel, care a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul înmatriculat în străinătate pe DN 2E, pe raza localității de domiciliu, fără a poseda permis de conducere. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Un alt bărbat, din orașul Vicovu de Sus, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe DN 2H, din comuna Vicovu de Jos, având o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Bărbatul s-a ales cu dosar penal.
„Poliţiştii recomandă firmelor de transport să dea dovadă de responsabilitate în ceea ce priveşte activitatea pe care o prestează, mai ales când beneficiarii serviciilor sunt copiii. Poliţiştii atrag atenţia prestatorilor de servicii în domeniul transportului rutier să respecte cu stricteţe legislaţia în vigoare. Totodată, solicităm cetăţenilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-ţi viaţa în pericol”, se arată în comunicatul de presă al Poliției Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava