Comenzi MOPAN Suceava

Garda Forestieră Suceava reamintește faptul că în perioada 22-24 februarie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Vadu Moldovei, au interceptat în trafic un transport de materiale lemnoase efectuat de către un operator economic în baza unui aviz de însoțire, având ca proveniență punctul de lucru situat în localitatea Mălini. După efectuarea verificărilor preliminare efectuate împreună cu delegații Gărzii Forestiere Suceava, s-a constatat că,  în realitate, materialele lemnoase au fost încărcate din altă locație, respectiv din fondul forestier de pe raza ocolului silvic Râșca, acolo unde operatorul economic era autorizat pentru activitatea de exploatare forestieră.

La data respectivă s-a dispus măsura confiscării materialelor lemnoase în cauză cu un volum de 23 mc buștean rășinoase și o valoare de 4327 lei, iar mijlocul de transport folosit la transportul materialelor lemnoase fără proveniență legală, în valoare de 40.000 de euro, format din cap tractor și semiremorcă, a fost indisponibilizat, sigilat și luat în custodia Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Delegații Gărzii Forestiere Suceava și polițiștii din cadrul S.P.R. nr. 1 Vadu Moldovei au continuat verificărilor în vederea stabilirii trasabilității materialelor lemnoase comercializare de către operatorul economic în cauză, atât la punctul de lucru al operatorului economic din localitatea Mălini, cât și în parchetele de exploatare de pe raza ocolului silvic Râșca, identificându-se alte două transporturi efectuate după aceeași metodă.  Astfel, s-a stabilit că pentru un volum total de 198 mc buștean rășinoase, cu o valoare de 37688 lei nu există documente justificative care să ateste proveniența legală. În acest sens echipa de control a aplicat operatorului economic 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 40000 lei, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava