Concert pascal
MOPAN Suceava

Garda Forestieră Suceava a aplicat amenzi totalizând 75.000 de lei unui număr de 15 locuitori ai comunei Pătrăuți care au dat foc la resturi menajare în apropierea fondului forestier punând în pericol pădurea. ”În urma acțiunilor desfășurate în colaborare cu reprezentanții Jandarmeriei Române, s-a constatat că în noaptea zilei de joi, 16 aprilie, în zona localității Pătrăuți, un grup numeros de persoane a procedat la incendierea diferitelor resturi menajere în amestec cu alte materiale inflamabile în apropiere unei păduri care face parte din fondul forestier național.

În urma verificărilor efectuate de către personalul Gărzii Forestiere Suceava, s-a constatat că pădurea menționată reprezintă fond forestier proprietate publică a statului și este administrată de către Ocolul Silvic Pătrăuți, din cadrul Direcției Silvice Suceava. Având în vedere faptul că aprinderea focului s-a realizat la o distanță mai mică de 30 de metri de limita pădurii, a existat pericolul propagării acestuia și în vegetația forestieră, situație în care, pe lângă faptul că s-ar fi produs pagube însemnate, ar fi generat și dislocarea unor forțe de intervenție ale instituțiilor care gestionează astfel de situații de urgență.

Ținând cont de gravitatea situației, Garda Forestieră Suceava a aplicat sancțiuni contravenționale tuturor celor 15 persoane identificate de către forțele de ordine ale Jandarmeriei Române, totalul amenzilor aplicate fiind în sumă de 75000 de lei. În aplicarea acestor amenzi s-a ținut cont de toate circumstanțele agravante, precum faptul că aceste contravenții au fost săvârșite pe timp de noapte și de mai multe persoane în același timp”,a relatat șeful Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava