Concert pascal
MOPAN Suceava

În luna Martie 2017, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Suceava a desfasurat 337 actiuni de control, soldate cu 87 amenzi in valoare de 109.000 lei si 49 avertismente, informează șeful instituției, Vasile Latiș. Toate actiunile de control s-au desfasurat in urma cercetarii reclamatiilor si a tematicilor nationale si locale. S-au inregistrat 122 reclamatii,neevidentiindu-se un segment de piata in mod special.

Dintre tematicile desfasurate amintim:

1. Tematica de control privind respectarea prevederilor legale privind protectia consumatorilor la comercializarea produselor alimentare si nealimentare in mediul rural. S-au desfasurat 164 actiuni de control,fiind aplicate 53 amenzi in valoare de 51500 lei si 22 avertismente. Ca si  deficiente constatate – produse expirate, lipsa preturi.

2. Tematica de control privind respectarea prevederilor legale privind protectia consumatorilor la comercializarea laptelui de consum,produse lactate,lapte conservat.S-au efectuat 31 actiuni de control,fiind aplicate 8 amenzi in valoare de 21000 lei.Ca si  deficiente constatate amintim-lipsa eticheta nutritionala, lipsa evidentiere alergeni, data durabilitatii minimale inscrisa incorect.

In perioada 27 03-14 04 2017, CJPC Suceava, a desfasurat o actiune de control tematic, privind modul de respectare a prevederilor legale, comformitatea si modul de etichetare, prezentare si comercializarea produselor alimentare specifice sarbatorilor pascale (carne, oua, produse patiserie, ciocolata si produse de cacao), bauturi (vin), nealimentare (vopsea de oua). Au fost verificati 38 de agenti economici,la 12 dintre acestia,constatandu-se abateri,fiind aplicate amenzi in valoare de 22700 lei.S -au retras de la comercializare 452kg de produse, in valoare de 4460 lei. Dintre abaterile constatate amintim: neevidentierea pe eticheta a alergenilor, conditii de depozitare necomforme, neafisarea pretului produsului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava