Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada 8 decembrie 2017 – 20 ianuarie 2018, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii derulează campania ,,Sărbători de Iarnă în Siguranţă” în cadrul căreia se desfăşura activităţi de informare a personalului angajat şi administratorilor unităţilor de cazare cu privire la respectarea legislaţiei şi înregistrarea tuturor persoanelor cazate în aceste locaţii. Potrivit IPJ Suceava, campania se va derula până pe data de 20 ianuarie 2018, având în vedere că în multe comunităţi urmează să se celebreze şi sărbătorile pe rit vechi şi mulţi turişti din Republica Ucraina şi Republica Moldova vor fi prezenţi pe raza judeţului. De asemenea, turiştii vor fi informaţi cu privire la normele minime de siguranţă ce trebuie respectate pentru a nu deveni victime ale furturilor din camerele de hotel, furturilor din auto, tâlhăriilor, fiind promovate şi recomandări pentru evitarea conflictelor şi agresiunilor generate de consumul de alcool sau alte situaţii.

O primă acţiune în cadrul campaniei a avut loc pe 9 decembrie 2017, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava care au organizat o acţiune punctuală pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale în domeniul turismului.

În total au fost verificate 8 societăți comerciale, personalul şi adminstratorii fiind instruiţi cu privire la respectarea normelor legale în domeniul actelor de comeţ şi turismului.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat două sancțiuni contravenţionale, în valoare de 24.000 lei, la Legea nr.12/1990 republicată.

„Astfel de acţiuni de prevenire şi combatere, desfăşurate în sistem integrat de poliţiştii de prevenire şi cei din structurile operative vor fi desfăşurate în continuare, obiectivul fiind creşterea gradului de siguranţă a turiştilor aflaţi pe raza judeţului Suceava şi crearea unui climat optim pentru petreacerea în siguranţă a Sărbătorilor de Iarnă de către toţi cetăţenii”, s-a precizat într-un comunicat de presă al Poliţiei Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava