Concert pascal
MOPAN Suceava

Caravana „Zestrea Bucovinei” a ajuns, miercuri la Rădăuți unde au avut loc ample manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri organizate de Consiliul Județean împreună cu Primăria municipiului Rădăuți. Printre acțiuni s-a numărat și dezvelirea unor plăci comemorative la sediul municipalității, la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi”, la clădirea fostului hotel din Piața Unirii și la Biserica „Bogdan Vodă”, acțiuni la care au participat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, primarul Nistor Tătar și viceprimarul Bogdan Loghin, deputatul Dumitru Mihalescul directori de instituții, consilieri locali și județeni și primari din zona Rădăuților. La dezvelirea plăcii comemorative de la primărie a fost prezentă și prefecta Mirela Adomnicăi.

Flutur: ”Să fiți patrioți și să țineți cu această provincie care a lăsat o civilizație întreagă”

La Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi”, a avut loc și o slujbă de pomenire a istoricului și militantului unionist bucovinean Ion Nistor și a familiei Hurmuzăcheștilor. Pe placa instalată la Colegiu, placă dezvelită de Flutur și Tătar scrie că acolo s-a desfășurat în 1918 primul examen de bacalaureat în limba română. ”Să fiți patrioți și să țineți cu această provincie care a lăsat o civilizație întreagă. A fi bucovinean nu trebuie interpretată ca o fudulie înseamnă urme de civilizație”, le-a transmis Flutur elevilor prezenți la ceremonie.

Tătar: ”Prin astfel de activități nu doar să celebrăm ci să educăm, să devenim mai uniți și să cultivăm respectul față de istoria neamului românesc”

”Prin astfel de activități nu doar să celebrăm ci să educăm, să devenim mai uniți și să cultivăm respectul față de istoria neamului românesc. Dezbinarea este un dușman al poporului. Un popor unit este un popor puternic dar cu preocupare constantă pentru comunitate, cu un simț civic dezvoltat și cu puterea propriului exemplu putem contribui al bunăstarea copiilor noștri. Lecția pe care ne-o transmit înaintașii noștri de acum 100 de ani este că patriotismul trebuie să fie o alegere de fiecare zi. Centenarul nu marchează doar momentul de acum 100 de ani ci și întregul parcurs al României și despre proiecte de viitor. Să dea domnul ca peste alți 100 de ani urmașii noștri să cinstească memoria a ceea ce a fost și cu speranță a ceea ce va fi”, a spus și primarul Nistor Tătar care i-a transmis șefului administrației județene să bage mai mult în seamă municipiul Rădăuți. El a subliniat că municipalitatea rădăuțeană se implică serios în sărbătorirea Centenarului amintit de manifestările recente organizate în memoria pilotului Marii Uniri Vasile Niculescu.

Distincția „Meritul Bucovinei” de la Flutur pentru personalitățile din zona Rădăuți

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, i-a înmînat directorului unității școlare, Adrian Puiu, distincția „Meritul Bucovinei”. Președintele Flutur a oferit aceeași distincție Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și Parohiei „Bogdan Vodă”.  În incinta Sălii de Festivități a Bibliotecii Municipale „Tudor Flondor” a avut loc o sesiune de comunicări științifice,  susținută de către reprezentanți ai Prefecturii, ai Consiliului Județean, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, precum și de către reprezentanți ai minorităților din zonă. Au fost dezbătute teme precum ”Averile Bisericii Ortodoxe din Bucovina”, Industria Lemnului-cheresteaua la nivelul anului 1918” și ”Creșterea cailor în Bucovina”. De asemenea, profesorul doctor Mihai Iacobescu și-a lansa cartea „Scrisori din Bucovina”.  În cea de-a treia parte a programului, au avut loc activități în mai multe locuri din oraș printre care în Foișorul din Parcul Central unde s-a ținut un concert de muzică veche de către formații de la Centrul Cultural Bucovina  și Casa de Cultură  din Rădăuți.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava