Concert pascal
MOPAN Suceava

Viceprim-ministrul Ana Birchall a participat, luni, 12 noiembrie a.c., la dezbaterea ”Securitatea cibernetică: provocări și oportunități în contextul Președinției române a Consiliului Uniunii Europene”, organizată de Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” și de Centrul European pentru Studii de Securitate “George C. Marshall”.

În discursul susținut cu această ocazie, vicepremierul Ana Birchall a subliniat importanța organizării de către România a unui eveniment de anvergură în domeniul securității cibernetice. ”În contextul în care România va exercita, începând cu 1 ianuarie 2019, Președinția Consiliului UE, ne dorim ca tema securității cibernetice să reprezinte una dintre prioritățile pe care România le va avansa pe agenda europeană”, a transmis viceprim-ministrul român.

Totodată, în intervenția susținută, Ana Birchall a reiterat provocările din domeniul securității cibernetice, care trebuie gestionate la nivel național, european și internațional. Ana Birchall a evidențiat totodată că, dat fiind actualul context, România poate fi o țintă a atacurilor cibernetice.

”România este o țintă potențială de atacuri cibernetice dintr-o gamă largă de motive: România este un stat membru al UE care va asigura Președinția Consiliului UE în prima jumătate a anului 2019, România se află la granița de est a UE și a NATO, România este un susținător puternic al perspectivelor europene și euro-atlantice ale partenerilor estici care sunt interesați de o astfel de dinamică. Reafirmăm angajamentul nostru ferm de a susține lupta împotriva atacurilor cibernetice și exprimăm interesul de a colabora cu partenerii noștri pentru a adopta măsuri ferme și concrete care vizează limitarea și prevenirea unor astfel de acțiuni”, a adăugat vicepremierul român.

Viceprim-ministrul Ana Birchall a reiterat, totodată, importanța conștientizării amenințărilor cibernetice, inclusiv prin includerea în programa școlară a unor cursuri dedicate. ”Am susținut, de exemplu, introducerea în programa şcolară a unei curricule de securitate cibernetică, începând cel puţin cu ciclul gimnazial, precum şi crearea de specializări aferente domeniului la nivelul învăţământului universitar. De asemenea, este necesară dezvoltarea de parteneriate public-private focalizate atât pe crearea mecanismelor de cooperare între sectorul public şi privat, la nivel naţional şi internaţional, ca prioritate pentru asigurarea prevenirii, identificării, analizei şi reacţiei la amenințările cibernetice, cât şi pe creşterea nivelului de conştientizare prin organizarea de ateliere, seminarii şi prezentări pe probleme de securitate cibernetică”, a concluzionat Ana Birchall.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava