Concert pascal
MOPAN Suceava

Regizoarea Ana Dumitrescu vorbeşte într-un interviu acordat News.ro despre cel mai recent documentar al său, „Licu, o poveste românească”, recompensat la sfârşitul anului trecut cu trofeul Golden Dove la DOK Leipzig, pe care îl descrie ca fiind un film subiectiv despre amintiri, notează click.ro.

Documentarul, scris şi regizat de Ana Dumitrescu şi produs de compania Jules et Films, vorbeşte despre România ultimului secol văzută de un om „pierdut în istorie”. Personajul principal, Liviu Canţer, acum în vârstă de 94 de ani, a supravieţuit unor evenimente istorice majore.

Cum a început povestea acestui documentar?

Ana Dumitrescu: Totul a început în 2013. Trebuia să fie o casă de producţie franceză care să producă filmul. În final, am preluat eu documentarul cu casa mea de producţie, în colaborare cu Jonathan Boissay care a lucrat cu mine pe partea de sunet. Ne-am descurcat singuri. Nimeni nu a crezut în filmul acesta – un om bătrân, „închis” într-o casă, şi în alb-negru…

În opinia ta, care este cea mai impresionantă dintre poveştile lui?

Ana Dumitrescu: Ce mai emoţionantă a fost povestea morţii nevestei lui. L-am întrebat, iniţial, despre propria lui moarte. La asta nu a răspuns şi a povestit moartea soţiei lui.

Citește articolul complet pe: https://www.click.ro/vedete/romanesti/ana-dumitrescu-despre-documentarul-licu-cea-mai-emotionanta-fost-povestea-mortii

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava