Lume lume hai la targ
MOPAN Suceava

După alegerile organizate în Marea Britanie, Partidul Laburist sărbătorește victoria, însă piața obligațiunilor va decide politicile lor fiscale, nu obținerea majorității de 170 de locuri în Parlamentul britanic, arată analiștii XTB, companie internațională de investiții.

În ultimii ani, Laburiștii s-au reformat complet și sunt pe cale să câștige 410 locuri și o majoritate de 170 de locuri, conform sondajelor de tip exit-poll realizate de principalele televiziuni din Marea Britanie. Acest număr este ușor mai mic decât majoritatea de 179 de locuri câștigată de fostul premier britanic Tony Blair și, de asemenea, ușor sub majoritatea absolută pe care unii au prevăzut-o înainte de aceste alegeri.

Cu toate acestea, vorbim despre o victorie importantă pentru Partidul Laburist, care ar putea să mențină formațiunea politică la putere mulți ani, ceea ce sugerează și că sondajele de opinie din perioada premergătoare acestei seri au fost precise.

Piața a răspuns moderat la vești

Deoarece rezultatul este, în linii mari, unul așteptat, lira sterlină a avut o reacție moderată la rezultatele preliminarii. Din acest motiv, atenția se va îndrepta acum către următorii pași din această perspectivă.

Sir Keir Starmer, liderul laburiștilor, trebuie încă să prezinte în detaliu planurile sale de cheltuieli și impozitare și, cel mai important, modul în care va crește economia. Piețele financiare au încredere că poziția fiscală a Regatului Unit este sigură cu Laburiștii, de aceea randamentele obligațiunilor și lira sterlină au rămas stabile în timpul acestei campanii electorale, subliniază analiștii XTB.

Atenția se va îndrepta rapid către primele 100 de zile în funcția din Downing Street 10 ale lui Keir Starmer și către modul în care acesta va prezenta planurile economice pentru a stimula dezvoltarea, în același timp cu îmbunătățirea serviciilor publice.

Investitorii vor urmări îndeaproape fiecare acțiune pentru a se asigura că Starmer își menține mesajul de „stabilitate” și prudență fiscală, altfel ar putea descoperi că supraveghetorii obligațiunilor nu sunt niciodată departe.

Ce urmează pentru prețurile activelor din Marea Britanie

Investitorii sunt așteptați ca, în perioada următoare, să își bazeze deciziile pe ceea ce cred că noul prim-ministru Keir Starmer va face în viitor. Prețurile opțiunilor sell/buy sugerează că nimeni nu se așteaptă la surprize din partea Laburiștilor, mai arată analiștii XTB.

Volatilitatea pe 3 luni pentru perechea GBP/USD este aproape de cel mai scăzut nivel din ultimii 5 ani. Există o tendință pozitivă pentru opțiunile GBP/USD, ceea ce sugerează că traderii văd o perspectivă pozitivă pentru lira sterlină. Raportul put/call pentru FTSE 100 este ușor pozitiv, ceea ce sugerează că piața nu se așteaptă ca principalul indice blue-chip al Regatului Unit să scadă în urma rezultatului alegerilor.

Lichiditatea pe piețele financiare a fost redusă în seara de 4 iulie, chestiune ce poate fi pusă și pe sema sărbătorii naționale din SUA. O reacție reală se observă dimineața, odată ce piețele din Marea Britanie se deschid.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava