Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto14 poze în acest set

Preşedintele PD-L al Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a ajuns vineri cu ajutoare în comuna suceveană Dorneşti, în care inundaţiile au afectat 330 de case din care 37 trebuie reconstruite. Ea a însoţit o caravană umanitară formată din 18 TIR-uri încărcate cu materiale de construcţii, alimente de bază şi îmbrăcăminte. De colectarea bunurilor s-a ocupat organizaţiile PD-L din judeţul Prahova de unde este Roberta Anastase dar şi Prefectura. De altfel, împreună cu preşedinta Camerei Deputaţilor au venit deputaţii democrat-liberali de Prahova, prefectul judeţului şi primarul PD-L al Ploieştilor. De asemenea, lângă Anastase au fost prezenţi preşedintele PD-L al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi deputaţii PD-L de Suceava Ioan Bălan şi Gheorghe Coroamă. Ajutoarele au fost depozitate la Primăria Dorneşti de unde vor fi distribuite familiilor sinistrate. Roberta Anastase a vizitat podul rutier rupt în două de ape precum şi mai multe case afectate de inundaţii. Ea s-a întreţinut cu sinistraţii care s-au arătat mulţumiţi de sprijinul acordat de autorităţi. Una dintre familii a invitat-o pe Anastase să revină la Dorneşti după ce îşi va reface locuinţa spunându-i că o va servi cu cele mai bune găluşte pe care le-a mâncat vreodată. Preşedinta Camerei Deputaţilor a fost şi la casa ridicată la roşu într-un timp record, o săptămână, pentru o familie cu 7 copii mici unde diriginte de şantier a fost senatorul PD-L, Orest Onofrei.

Anastase: „M-a impresionat solidaritatea sucevenilor”

Anastase a oferit ciocolată copiilor şi a admirat munca şi solidaritatea de care au dat dovadă oamenii din comună. „Pe mine asta m-a impresionat. Am văzut tragedia şi suferinţa oamenilor dar e impresionantă voinţa şi puterea de a trece peste aceste greutăţi. Au fost foarte multe case afectate dar deja le-au scos la lumină şi asta îţi dă speranţa că lucrurile se vor rezolva repede. În şase zile să ai ridicată o casă zdravănă e ceva. E impresionantă voinţa de muncă a acestor oameni şi până la urmă înseamnă că merită să pui tot sufletul ca să-i ajuţi când vezi că la rândul lor fac un asemenea efort de a depăşi această situaţie. E impresionant. E o tragedie fără îndoială dar e atât de important că oamenii au înţeles să fie solidari. Solidaritatea este cel mai important mesaj cu care plec acasă. Ce am văzut la Suceava nu are termen de comparaţie în ţară. Cum e la Suceava nu e nicăieri”, a declarat Anastase.

Flutur: „Ajutoarele de la Prahova au venit ca o mănuşă”

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a ţinut să mulţumească delegaţiei de la Prahova pentru ajutoarele aduse „care au venit ca o mănuşă” dar şi colegilor săi parlamentari, Ioan Bălan şi Orest Onofrei, care zilnic se află pe şantierele de reconstrucţie a caselor.
„Vreau să-i mulţumesc colegei mele doamna preşedinte a Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, care a venit cu acest convoi de ajutoare. De asemenea, vreau să-i mulţumesc organizaţiei PD-L Prahova pentru efortul uriaş pe care l-a făcut să vină până aici şi să aducă ajutoare pentru suceveni. Vreau să-i mulţumesc senatorului Orest Onofrei care s-a ocupat personal de reconstrucţia primei case la Dorneşti şi celorlalţi colegi parlamentari, deputatului Bălan care sunt pe şantiere în momentul de faţă. Aici în Bucovina oamenii nu au aşteptat doar ajutoarele ci au ieşit la treabă dar vreau să vă spun că a venit ca o mănuşă sprijinul care ni l-aţi acordat dumneavoastră astăzi”, a declarat Flutur. Roberta Anastase a vizitat şi comuna Suceviţa grav afectată de inundaţii acolo unde şi renumita mănăstire a avut de suferit în sensul că o parte din instalaţia de apă potabilă a fost distrusă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava