Concert pascal
MOPAN Suceava

„Cupa Centenarului”, turneu din calendarul ITF Pro, dotat cu premii totale în valoare de 15.000 de dolari, și organizat de Academia de Tenis Herăstrău, a început cu nu mai puțin de 20 de jucătoare din România pe tabloul principal, iar dintre acestea, șase și-au asigurat prezența în sferturile de finală.

„Cupa Centenarului este, probabil, cel mai puternic turneu ITF de fete organizat în țara noastră, și mă bucur, pentru că acesta este și scopul: să ajutăm cât mai multe jucătoare din România să câștige puncte în țară, fără prea mari cheltuieli. Am pornit cu 20 de românce pe tabloul principal de simplu și cred că turneul va fi câștigat de o româncă, ceea ce m-ar bucura foarte mult, mai ales că se joacă în anul Centenarului”, a declarat Ion Țupa, directorul Cupei Centenarului.

Revenind la turneu, și la meciurile de joi, Irina Fetecău, favorita nr. 1, nu a avut nicio problemă în fața unei jucătoare de origine română, din Canada, Maria Tănăsescu, de care a trecut cu 6-3, 6-1.

Victorii fără emoții și pentru favoritele 4 și 5, Cristina Ene (6-0, 6-4 cu Yuval Keren, din Israel), respectiv Andreea Ghițescu (6-1, 6-3 cu Anna Siskova, o jucătoare din Cehia).

Marea surpriză de până acum a fost furnizată de o altă româncă, Ioana Gașpar, o jucătoare de 35 de ani revenită în circuit în 2016 după ce, în 2010, se părea că renunțase definitiv la tenisul de performanță.

Iată, însă, că la ediția din acest a Cupei Centenarului, Ioana s-a calificat, deja, în sferturile de finală, după ce a eliminat-o pe favorita nr. 8, Andreea Mitu, campioana de dublu de la WTA BRD Bucharest Open 2018. Ioana s-a impus cu 7-6(8), 5-7, 6-3, și va juca acum cu o altă favorită din România, nr. 1, Irina Fetecău.

De remarcat și victoria unei tinere talentate junioare din România, Selma Stefania Cadar, care a trecut cu 6-2, 6-3 de favorita nr. 3, Cristina Adamescu, pentru cel mai bun rezultat din cariera sa, și victoria fără prea mari emoții a Alexandrei Damaschin, 6-2, 6-2 cu Camelia-Elena Hristea.

Turneul de la Academia de Tenis Herăstrău este organizat cu sprijinul unor sponsori importanți: Arcadia Apartments Domenii, Aaylex- CocoRico, Aston Com – Gree Aer Condiționat și Mobexpert

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava