MOPAN Suceava

Andrei Dorin Rusu, sportiv legitimat la CSM „Dorna” Vatra Dornei și antrenat de profesorul Cristian Prâsneac, a participat la finele săptămânii trecute la competiția sportivă ”European Athletics Cross Country Permit Races”, desfășurată în Scoția, alături de reprezentativa Europei.

Andrei Dorin Rusu a reușit să termine proba de 6.000 de metri pe poziția a cincea, după o cursă alergată într-un timp de 19 minute și 38 de secunde. Pe primul loc s-a clasat Noah Affolder din SUA, urmat pe pozițiile a doua și a treia de Miguel Gonzalez din Spania și Conor Lundy din SUA. Locul al patrulea a fost adjudecat de Seth Hirsch din Statele Unite. Sportivul legitimat la CSM Vatra Dornei a fost cooptat în echipa Europei pentru a alerga, alături de alți sportivi europeni, împotriva reprezentativelor SUA, Africii, Americii de Sud și Marii Britanii. Obiectivul sportivului, dar și al antrenorului său, a fost obținerea unei medalii, însă din cauza unei accidentări suferite pe 11 decembrie 2016 la Campionatul European de Cros din Italia, Andrei Dorin Rusu și-a adjudecat doar locul al cincilea în proba de șase kilometri.

”Traseul pe care s-a alergat a fost unul dificil, cu mult noroi și multe porțiuni de urcare și coborâre. Mai mult de atât, am avut două locuri cu apă pe care trebuia să le traversăm, iar dacă se călca rău, exista riscul de cădere și chiar de accidentare. Acele locuri cu apă au făcut diferența. Îmi doream foarte mult să mă întorc acasă cu o medalie, însă pentru mine și locul al cincilea este o victorie” a declarat Andrei Dorin Rusu.

Antrenorul sportivului, profesorul Cristian Prâsneac, a vorbit despre evoluția sportivului său imediat după aflarea rezultatelor: „Sunt încântat de rezultatul obținut de Andrei în Scoția cu toate că înainte de start declarasem că ne așteptăm la adjudecarea unuia dintre cele trei locuri ale podiumului. Cred că dacă nu ar fi existat accidentarea din Italia, din decembrie 2016, am fi avut rezultate și mai bune.

Aș vrea să mulțumesc conducerii Primariei Municipiului Vatra-Dornei care de fiecare dată ne-a fost alături!
Atletul din Vatra Dornei se aștepta la o evoluție mai bună a reprezentativei Marii Britanii, mai ales că unul dintre sportivii lor a câștigat în anul 2016 competiția de la Edinburgh.

„O evoluție foarte interesantă mi s-a părut cea avută de americani. Au alergat grozav astăzi și iată că au reușit să câștige primul loc. Am mai alergat împotriva lor, însă nu mă așteptam la o cursă atât de bună. Dincolo de SUA, sportivii din Marea Britanie mi s-a părut că au făcut o cursă bună, cu toate că au reușit să își adjudece doar locul al optulea”, a mai adăugat Andrei Dorin Rusu
În urma rezultatelor din Scoția, Europa a obținut primul loc cu patru sportivi clasați în primii opt, urmată de echipa SUA cu trei sportivi și Marea Britanie cu un sportiv. Dorneanul a făcut parte din echipa Europei alături de Jakob Ingebrigsen din Norvegia, Adrian Ben, Miguel Gonzalez și Annasse Mahboub El Hamdouini, toți trei din Spania și Omer Oti din Turcia. Rezerve au fost Sergiy Polikarpenko din Italia și Eshetu Worku din Israel.

Andrei Dorin Rusu și-a adjudecat poziția a cincea la un concurs desfășurat în Scoția, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava